Mažeikių rajone daugelis grožio paslaugas teikiančių įmonių dirbo nelegaliai

 

Telšių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – Telšių AVMI) darbuotojams patikrinus Telšių apskrities kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir soliariumų, grožio salonų veiklą, daugiausiai nustatyta neregistruotos veiklos pažeidimų. Po atliktų patikrinimų nelegaliai teikusieji grožio paslaugas sujudo – išduota daugiau kaip pusšimtis verslo liudijimų.

 

 

Telšių AVMI specialistai atlieka konkrečių verslo sričių patikrinimus. Bendradarbiaujama su kitų apskričių valstybinėmis mokesčių inspekcijomis, bendriems veiksmams pasitelkiamos ir kitos kontrolės institucijos. Šį kartą operatyvus patikrinimas inicijuotas kartu su Tauragės AVMI. Tą pačią dieną Telšių apskrityje patikrinti 33 fiziniai asmenys, teikę grožio paslaugas. Trylikai surašyti Administracinės teisės pažeidimo protokolai dėl neregistruotos veiklos, neišduoto pinigų priėmimo dokumento, nelegaliai parduodamų kosmetikos prekių ir kitokių mokestinių pažeidimų. Pagal Administracinės teisės pažeidimų kodeksą už neįregistruotos veiklos vykdymą gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų, už buhalterinės apskaitos taisyklių pažeidimus – nuo 100 iki 200 litų.

,,Sunkmečiu Lietuvoje atsiranda vis daugiau kontroliuotinų verslo sričių. Lėtėjant ekonomikos augimui, didėjant bedarbystei kai kurie gyventojai mėgina trauktis į ,,šešėlį” – nesąžiningi piliečiai rizikuoja, bandydami verstis neskaidria veikla ir taip išvengti mokesčių, – sako Telšių AVMI viršininko pavaduotojas Saulius Urbonas. – Mokesčių administratoriaus pareiga stengtis stabdyti šešėlinės ekonomikos augimą bei užkirsti kelią tokiems negatyviems reiškiniams, todėl netoleruojamas piktybiškas mokesčių nemokėjimas“.

Šiais metais Telšių apskrityje kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų soliariumų paslaugas teikė apie 300 gyventojų. Praėjusiais metais atitinkamai per tokį patį laikotarpį – daugiau kaip 300.

Telšių AVMI primena, kad paskambinus pasitikėjimo telefonu 1882 galima ne tik gauti informacijos bei pasikonsultuoti įvairiais mokesčių klausimais, bet ir informuoti apie pastebėtus negatyvius reiškinius.

 

www.infomazeikiai.lt informacija.