Šeštadienio receptas…

Ridikėlių lapelių sriuba

Jums reikės:
2 šaukštų sviesto,
1 – 2 svogūnų,
4 česnakų skiltelių,
2 bulvių,
apie 200 g ridikėlių lapelių,
apie 1 vištienos sultinio arba vandens,
100 g tirštos grietinės,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
5 ridikėlių galvučių.

Paruošimas:

Puode ant vidutinio karštumo ugnies ištirpinti sviestą, suberti nuluptą susmulkintą svogūną, česnakų skilteles ir apkepinti, kol suminkštėja. Sudėti nuplautus suplėšytus ridikėlių lapelius, nuluptas supjaustytas bulves, sumaišyti, užpilti vištienos sultiniu arba vandeniu, užvirti, sumažinti ugnį ir virti apie 30 min.

Nukelti nuo ugnies, truputį atvėsinti ir pertrinti elektriniu smulkintuvu. Sudėti grietinę, jeigu reikia, pasūdyti, įberti maltų baltųjų pipirų ir, nuolat maišant, virti apie 5 min.

Sriubą pilti į pašildytas lėkštes, įdėti plonais griežinėliais supjaustytų ridikėlių ir tiekti. SKANAUS…