SEKMADIENIO RECEPTAS

Bernardinai.lt

 

Makaronai su pievagrybiais

4 porcijoms Jums reikės:

500 g makaronų,

1 valgomojo šaukšto aliejaus.

Padažui Jums reikės:

200 g pievagrybių,

100 g rūkyto kumpio arba šoninės,

1,5 stiklinės grietinės,

4 valgomųjų šaukštų aliejaus,

1 svogūno,

Skiltelės česnako,

2 valgomųjų šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,

Žiupsnelio bazilikų ir susmulkintų petražolių lapelių,

Pagal skonį – druskos, pipirų.

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, į jį įdėję šaukštą sviesto. Išvirusius makaronus nuvarvinkite.

Paruoškite padažą. Svogūną ir česnaką nulupkite, nuplaukite ir sukapokite. Pievagrybius nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Kumpį supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite pievagrybius, po to į juos sudėkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Supilkite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį, bazilikus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

Makaronus sudėkite į lėkštę, užpilkite padažu ir apibarstykite petražolių lapeliais.

 

Skanaus!

 

www.bernardinai.lt