Talibanas įvykdė mirties bausmę romaną užmezgusiai porai

Alfa.lt
Vietinis žurnalistas nufilmavo, kaip talibų milicija nužudė du romaną užmezgusius pakistaniečius kaimelyje prie Afganistano sienos, rašo MailOnline. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip ginkluotas asmuo peršauna iš kaimo bėgančius „nusikaltėlius“ ir vėliau, išaiškėjus, jog pievoje gulinčios ir sunkiai kraujuojančios aukos vis dar gyvos, grįžta užbaigti darbo.


Egzekucija įvyko Hangu rajone, kur siautėja Pakistaną infiltravusi talibų milicija. Bausmę įvykdė vietinė talibų grupuotė. Baiminamasi, jog islamistų įtaka greitai pasieks ir šalies sostinę Islamabadą.

„Talibanas pasitiki savo jėgomis ir veikia nuosekliai, mūsų valdžia silpna ir neryžtinga. Talibų pergalė prives prie mūsų moterų įkalinimo, Pakistano istorinio ir kultūrinio paveldo sunaikinimo, o išsilavinimas bei mokslas bus neįmanomas. Piliečių gyvenimas bus labai sunkus. Kai kurie jau svarsto apie galimybę emigruoti“, — teigė Islamabade esančio Quaid-e-Azam universiteto profesorius Pervezas Hoodbhoy.

JAV užsienio reikalų ministrė Hillary Clinton taip pat pasmerkė Pakistano valdžios bendradarbiavimą su talibais ir skatino Pakistano piliečius priešintis savo vadovams. „Jie turi tvirtai pasisakyti prieš politiką, kuri atiduoda vis daugiau teritorijos teroristams“, — tvirtino ji.

Pakistanas šį mėnesį su talibais pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl Svat slėnio, tačiau, atrodo, jog pastarieji bendradarbiauti neketina — jie užėmė visą Bahraino regioną ir valdo savo nuožiūra. Manoma, kad teroristai ketina plėstis iki sostinės. „Talibai tikrai nesustos ties Svat slėniu. Jie keliaus iki Islamabado“, — teigė karo analitikas Hasan Askari Rizvi.