Po avarijos „Mažeikių naftos“ naftotiekyje – ekstremali padėtis

Alfa.lt

Rokiškio rajone Juodupės seniūnijoje dėl avarijos „Mažeikių naftos“ naftotiekyje paskelbta ekstremali padėtis. Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, avarija įvyko dar kovo 25 d. Tuomet trūkus nelegaliai prie AB „Mažeikių nafta“ naftotiekio prijungtai ir į Obelių kaimą nuvestai žarnai, 3 ha plote išsiliejo dyzelino.


Buvo supiltas pylimas ir pastatytos boninės užtvaros, kad teršalai nepatektų į Vyžuonos upę. Pirmadienį 4 metrų plote užtvara buvo pralaužta ir vanduo su teršalais pajudėjo Vyžuonos upelio link.

Kad naftos produktai nepatektų į upę, buvo vežamas smėlis ir bandoma sutvarkyti užtvarą, taip pat buvo statomos papildomos bonos teršalams sulaikyti. Antradienį į pagalbą iškviestos Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos ant Vyžuonos upelio pastatė papildomus apsauginius bonus.

Antradienį buvo sušauktas Rokiškio rajono savivaldybės posėdis, kurio metu dėl naftos produktų išsiliejimo į aplinką Juodupės seniūnijoje paskelbta ekstremali situacija.