Parama bedarbiams ar darbo biržoms?

Vtv.lt

Gausėjant bedarbių siekiama praplėsti galimybes darbo netekusiems žmonėms pasinaudoti Europos Sąjungos (ES) parama. Kad tuo pasinaudotų ir mūsų šalies bedarbiai, reikia pakoreguoti Lietuvos įstatymus. Antraip darbo biržos, užuot teikusios pagalbą bedarbiams, ir toliau teiks ją sau, rašo „Lietuvos žinios”.
Nuo 2009 metų gegužės turėtų padidėti masiškai darbo netekusių žmonių galimybės gauti paramą iš Europos globalizacijos fondo (EGF).

Numatoma, kad darbo netekę ES piliečiai gautų pinigų mokymams, galėdami laisvai pasirinkti, kur ir ko mokytis, taip pat už mokslą aukštojoje mokykloje sumokėti ar lėšų savam verslui pradėti.

Taip pat numatoma, kad parama būtų skirta, jeigu žmogus atleistas iš darbo arba išėjo ne savo noru dėl su darbo kokybe nesusijusių priežasčių. Fondą ketinama padidinti nuo dabar esančių 500 mln. iki 1 mlrd. eurų per metus, finansavimą iš šio fondo padidinti nuo buvusių 50 iki 75 proc., žmogui paramos suteikimo laiką pailginti nuo 12 iki 24 mėnesių.

Taip pat numatoma išplėsti įmonių grupę ir suteikti paramą ne tik žmonėms, kurie neteko darbo dėl globalizacijos padarinių, bet ir toms įmonėms, kurios dabar atsidūrė sudėtingoje situacijoje dėl finansų ir ekonominės krizės, skelbia „Lietuvos žinios”.