„ORLEN Lietuva“ Elektrėnams tieks tik dalį kuro

 2009 metų lapkričio 9 dieną akcinė bendrovė „ORLEN Lietuva“ pasirašė su AB Lietuvos elektrine sutartį dėl mažiau nei 75 tūkst. tonų mazuto tiekimo. Tokį kiekį kuro bendrovė Elektrėnų jėgainei tieks nuo 2009 metų gruodžio 1 dienos iki 2010 metų gruodžio 30 dienos. Mazuto tiekimo sutarties pasirašymas – tai konkurso dėl 500 tūkst. tonų mazuto tiekimo į elektrinę Elektrėnuose rezultatas.

 

AB „ORLEN Lietuva“ yra viena iš penkių bendrovių, kurios konkurso komisijos sprendimu per minėtą laikotarpį tieks Lietuvos elektrinei mazutą, skirtą elektros energijai gaminti.

 

„Konkurso komisijos sprendimas padalinti mazuto tiekimo sutartį penkioms bendrovėms mane labai nustebino. Šių bendrovių pasiūlymai buvo visiškai skirtingi. Norėčiau pabrėžti, kad Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamykla gali garantuoti stabilų mazuto tiekimą Elektrėnams, taip, kaip buvo apibrėžta konkurso sąlygose“, – sakė Krystian Pater, AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius.

 

Bendrovė daug metų buvo pagrindinė ir patikima aukščiausios kokybės mazuto tiekėja elektrinei Elektrėnuose.

AB „ORLEN Lietuva“ didžiąją gaminamo mazuto dalį parduoda jūra. Mazutas, kuris buvo rezervuotas Elektrėnams, panašiomis sąlygomis bus parduotas užsienio klientams.

 

www.infomazeikiai.lt