Prasideda Pinigų padirbinėtojų gyvavimo metas

 

Prognozės, kad sunkmečiu šalyje daugės padirbtų pinigų, pildosi. Pietų Lietuvos regionus aptarnaujantys inkasatoriai užvakar surinktose pinigų pakuotėse aptiko net dvylika 100 litų klastočių. Marijampolėje esanti bendrovė „G4S”, teikianti inkasacijos paslaugas, per pastarąsias savaites policijos pareigūnams pranešė net apie 25 padirbtus 100 litų banknotus. Klastotės platinamos ne tik Marijampolėje. Inkasatoriai jų parsivežė iš Alytaus, Vilkaviškio, Šakių ir Jurbarko.


Padirbtomis šimtinėmis nusikaltėliai atsiskaitė ne kokiuose nors kioskuose, bet prekybos centruose „Maxima”, „Rimi”, „Iki” ir keliose vaistinėse.
Pareigūnai neabejoja, kad visos klastotės į apyvartą pateko iš vieno fabrikėlio. Tai liudija prastas visų šimtinių popierius ir vienodi serijos numeriai.
Klastotes aptinka inkasatoriai.

Vis dėlto užvakar Šakių knygyne, baigiantis darbo dienai, aptikta padirbta šimtinė suklaidino darbuotojas. „Banknotas švytėjo, tačiau jo popierius aiškiai buvo per prastas. Pinigų padirbinėtojai žino įvairių gudrybių, kad klastotės nesukeltų įtarimų. Kokiu būdu ant banknoto padaryta švytinti juostelė, paaiškės po ekspertizės”, – sakė Šakių pareigūnai. Jie sužinojo, kad nedidelėse rajono parduotuvėse irgi buvo bandoma įbrukti padirbtų pinigų, bet nusikaltėliai iki galo neįvykdė savo kėslų. Pardavėjos atsisakė priimti šimtines ir suabejojo jų tikrumu. Pirkėjai skubiai spruko. „Mus šios kalbos pasiekė tik po kurio laiko. Žmonėms, ko gero, dar trūksta pilietiškumo. Juk buvo galima policijai pranešti bent įtartinų pirkėjų automobilio numerį”, – apgailestavo pareigūnai.

Užvakar nemalonumų turėjo ir viena Kalvarijos miestelio gyventoja. Moteris į banką atsinešė 100 JAV dolerių ir pageidavo pasikeisti į litus. Paaiškėjo, kad banknotas padirbtas.  Kalvarijietė teigė, kad šimtinę ji parsivežė iš Aukštaitijos. Utenoje nepažįstamas vyras jos paprašė iškeisti 100 dolerių į litus.

 

 

www.policija.lt ir www.infomazeikiai.lt informacija