Savivaldybės atstovai susitiko su sodininkais

 

Kovo 4 d., trečiadienį, Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotojas, laikinai einantis mero pareigas, Rimantas Norkus, kartu su Savivaldybės administracijos specialistais ir seniūnais susitiko su sodininkų bendrijų atstovais. Susitikime aptarti gatvių pavadinimų bei namų numeravimo, atliekų tvarkymo, statybų, gyvenamosios vietos deklaravimo klausimai.

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyr. specialistė Alvyda Purauskytė susirinkusiesiems papasakojo apie reikalavimus, keliamus gatvių pavadinimų suteikimui ir namų numeravimui.
„Sodininkų bendrijose daugėjant nuolatinių gyventojų, atsirado poreikis suteikti gatvėms pavadinimus. Nesant gatvių pavadinimo, nėra galimybės sunumeruoti jose esančių pastatų. Gatvių pavadinimai ir namų numeriai taip pat reikalingi deklaruojant gyvenamąją vietą“, – sakė specialistė.
A. Purauskytė prašė sodininkų teikti pasiūlymus dėl gatvių pavadinimų tel.: (8 443) 98 217 arba el. p.: a.purauskyte@mazeikiai.lt.
Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Daiva Štakonaitė kreipėsi į sodininkus dėl savavališkų statybų, primindama, kad savavališkai pastatyti pastatai pagal įstatymą turi būti nugriauti. Susirinkimo dalyvius architektė supažindino su bendro pobūdžio informacija apie pastatų ir statinių statyba bei paaiškino, kad norint įsiteisinti bendro naudojimo teritorijas (kelius, žaliąsias vejas ir kt.), sodininkų bendrijos turi pasirengti teritorijų planavimo dokumentus: mieste – detaliuosius planus, o kaime – žemėtvarkos planus (projektus).
Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa patikino susirinkusiuosius, kad iki balandžio 15 d. visose sodininkų bendrijose bus įrengtos kolektyvinės konteinerių aikštelės. A. Žiulpa taip pat informavo, kad sodininkai už atliekų išvežimą mokės tiek, kiek moka ir miesto daugiabučių namų gyventojai – 115 litų per metus. Šį mokestį mokės tie gyventojai, kurie nuolat gyvena sodininkų bendrijose.
Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis priminė sodininkams apie atliekų, ypač plastmasės bei gumos gaminių deginimo žalą, primindamas, kad už atliekų deginimą yra numatytos baudos.