AB „Mažeikių nafta“ turi naujas degalų pardavimo sutartis

 2008 metų gruodžio 2 d. AB „Mažeikių nafta“ sudarė metines sutartis su verslo partneriais, laimėjusiais tarptautinius benzino ir dyzelino pardavimo jūra konkursus. Dvi šios sutartys yra su olandų bendrove  „Trafigura Beheer B.V.“ ir po vieną – su šveicarų bendrovėmis „Vitol S.A.“ ir „ESC Trading S.A.“.

Sutartyse su „Trafigura Beheer B.V“. aptartos benzino ir dyzelino pardavimų 2009 metais sąlygos. Pagal susitarimus benzino kitąmet turėtų būti parduota už apytiksliai 360 mln. JAV dolerių, dyzelino – už 390 mln. JAV dolerių.  

Be to, pagal sutartį bendrovė „Vitol S.A.“ iš AB „Mažeikių nafta“ 2009 metais pirks benzino už 360 mln. dolerių. Sutarties su „ESC Trading S.A.“ dėl dyzelino pirkimo vertė – 600 mln. dolerių.

Bendrovės „Trafigura Beheer B.V.“ ir „Vitol S.A.“ yra žinomos degalų prekybos didmenininkės, veikiančios visame pasaulyje. Bendrovė „ESC Trading S.A.“ – sparčiai besivystanti Šiaurės Europos rinkų prekybos didmenininkė.

Metinių sutarčių sudarymas reiškia stabilų AB „Mažeikių nafta“ naftos produktų pardavimą jūra ateinančiais metais. Bendra minėtų sutarčių vertė – apie 1,7 mlrd. dolerių.

„Tokiu nestabiliu metu, koks dabar juntamas pasaulio rinkose, turėti stabilumą suteikiančias ilgalaikes produkcijos realizavimo sutartis yra labai svarbu. Be to, džiaugėmės patyrę potencialių mūsų produkcijos pirkėjų konkurenciją. Tai liudija, kad turime gana geras pozicijas rinkoje. Be to, derybose buvome tie, kurie diktavo savo sąlygas, ir tai leido mums išsiderėti mums palankias sutartis su trimis pirkėjais, kurie pirks du pagrindinius mūsų produktus. Be to, manau, kad derybų metu galiausiai pasiekėme abiems pusėms palankių rezultatų“, – sakė AB „Mažeikių nafta“ generalinis direktorius Marekas Mroczkowskis.

Šaltinis: Mažeikių nafta