Akcijos "Sugrįžk į mokyklą" paskutinė šventė

 

Paskutinę savaitės dieną –  akcijos „Sugrįžk į mokyklą“ užbaigimui organizavome susitikimą su buvusiais mokiniais .

Buvo pakviesti buvę mokiniai, dirbantys Židikų kultūros  centre, seniūnijoje , Židikų PSPC  ir mokykloje.  Laukėme  atvykstant 22 buvusių mokinių, ruošėmės susitikimui. Gaila, kad ne visi galėjo atvykti.
Susitikime dalyvavo medicinos darbuotojos Kazytė, Angelė, mokytojos Vanda, Džiuljeta, Angelė, Loreta , Daiva, kurias mes matome kasdien, bet nebuvo tokios geros progos pasikalbėti, išklausyti jų nuostabių prisiminimų iš mokyklos gyvenimo.  O mūsų  mokyklą  jos baigė įvairiai :1970, 1971, 1972, 1973, 1974 ir t.t.
 Malonu buvo išgirsti iš buvusių mokinių, kaip susiklostė jų gyvenimas išėjus iš mokyklos. Kiekviena prisiminimais sugrįžo į praeitį, į tuometinę mokyklą, prisiminė mokytojus, savo draugus.  
 O kiek įdomių nuotykių prisiminta. Svečių atsakymai į mokinių  pateiktus  klausimus   sukėlė susidomėjimą, šypseną. Mokiniams juokinga buvo klausytis, kaip pertraukų metu mokiniai  negalėjo sėdėti koridoriuose, o turėjo vaikščioti. Taip pat  šypseną sukėlė mokiniams, kai  svečiai pasakojo apie rytmetinę mankštą mokykloje.  
Išgirdome daug patarimų kaip ruoštis egzaminams, gyvenimui, kaip apsispręsti kokią specialybę pasirinkti. Dar kartą priminė: “ Norint išmokti reikia be galo daug dirbti pačiam, ir pats Saliamonas tau žinių į galvą nesudės.“  „Reikia tikėti likimu ir teiginiu , kai viskas sekasi –likimas šypsosi, kai nesiseka- moko“.
 Esame dėkingi svečiams už  praleistą  laiką kartu su mumis, savo mokytojoms už  nuoširdų pabendravimą kitokioje aplinkoje.