Savivaldybės atstovai bendravo su verslininkais

Trečiadienį, vasario 19-ąją, Savivaldybės vadovai ir dalis Administracijos skyrių vedėjų dalyvavo Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centre vykusioje tradicinėje „Verslo popietėje“, kurią periodiškai organizuoja Mažeikių verslininkų asociacija.
Šįkart verslininkai norėjo išgirsti iš pirmųjų lūpų, kaip sekasi formuoti rajono biudžetą bei kaip Savivaldybė ruošiasi gyventi sunkmečio sąlygomis.

Savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis susitikimo dalyvius informavo, kad mero potvarkiu sudaryta Darbo grupė smulkiajam ir vidutiniam verslui skatinti ekonominės bei finansų krizės sąlygomis, ir išreiškė viltį, kad bendromis pastangomis bus lengviau įveikti visus sunkumus. Kartu visų susirinkusiųjų paprašė argumentuoto nuomonių dėstymo, siekiant išvengti faktų iškraipymo viešojoje erdvėje. Kaip pavyzdį pateikė spaudoje pasirodžiusius teiginius, kad viešuosius pirkimus dažniausiai laimi ne Mažeikiuose registruotos įmonės ir kad gyventojus pribaigs namų renovacija. „Nejaugi Mažeikiams nereikia 40 mln. litų?“ – klausė meras.
Statybos ir remonto skyriaus vedėjas Arūnas Knystautas pateikė konkrečius skaičius: 2008 metais statybos ir remonto darbų buvo atlikta iš viso už 5,7 mln. Lt. Ne Mažeikiuose registruotos įmonės darbų atliko tik už 160 tūkst. Lt.
MVA prezidentas Darius Seilius pritarė merui, kad nuomonės turi būti dėstomos argumentuotai, o investicijos, sakė, miestui labai reikalingos. MVA prezidentui paantrino Rokas Radžiūnas, teigdamas, kad jo vadovaujama bendrovė laukia namų renovacijos. Savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius ir Finansų skyriaus vedėja Julija Balvočienė verslininkams pristatė planuojamą biudžetą, kuris šiemet išties labai sudėtingas, taip pat supažindino su vadinamuoju antikriziniu planu.
Meras V.Džiugelis sakė, kad labai daug problemų Savivaldybei kelia ydinga biudžeto sandaros metodika. Dėl to jau ne kartą kreiptasi į įvairias šalies valdžios institucijas, bet padėtis mažai tepasikeitė. Savivaldybę su gyventojais, aiškino meras, supriešina ydinga šilumos kainų nustatymo metodika, taip pat ydinga mokinio krepšelio sudarymo metodika.
Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus verslininkams glaustai išdėstė mokinio krepšelio perskirstymo metodiką ir su ja susijusias nelinksmas artimos ateities perspektyvas, papasakojo apie rengimąsi vertinti valstybinius egzaminus bei su tuo susijusias problemas. Projektų valdymo skyriaus vedėja Dalia Grygolaitienė informavo, kokie projektai turėtų būti vykdomi šiemet.
Verslininkai Savivaldybės atstovams turėjo konkrečių klausimų, į kuriuos jie išgirdo konkrečius atsakymus. Visi buvo vieningos nuomonės, kad reikia kuo greičiau nuspręsti, kada sušaukti Darbo grupės smulkiajam ir vidutiniam verslui skatinti posėdį. „Į darbo grupę, kaip matome, įtraukti rimti žmonės iš įvairių struktūrų – tai reiškia, kad galima tikėtis rimto darbo“, – sakė MVA prezidentas Darius Seilius.