Lietuvos pristatymas Madride

 

Sausio 28 dieną, Madride (Ispanija) pristatyta tarptautinė turizmo paroda „FITUR“. „Tai antra pagal dydį – po Berlyne vykstančios „ITB“ – turizmo paroda Europoje ir didžiausia bei svarbiausia paroda Ispanijoje“, – sako Lietuvos turizmo informacijos centro Barselonoje direktorius Raimundas Michnevičius. „ Pristatydami šalies turizmo galimybes šioje parodoje, plečiame ryšius ir geriname Lietuvos įvaizdį pasaulyje. Vienas pagrindinių mūsų dalyvavimo šioje parodoje tikslų – informuoti ispanus, kad šiemet Lietuva švenčia savo vardo paminėjimo tūkstantmetį bei tai, kad Vilnius yra 2009 metų Europos kultūros sostinė.“

Šiemet „FITUR“ paroda jau rengiama dvidešimt devintą kartą. Parodoje dalyvaus per 13 000 įmonių iš 170 pasaulio valstybių. Lietuva šioje parodoje dalyvaus jau šeštą kartą. Pirmosios trys parodos dienos skirtos turizmo profesionalams, savaitgalis – publikai, t.y. visiems, norintiems keliauti. Pasak R. Michnevičiaus, „pastaruoju metu susidomėjimas mūsų šalimi yra didelis, ypač organizuotomis kelionėmis po šalį ir Baltijos valstybes. Gaila, kad bankrutavus aviakompanijai „flyLAL“, nebeliko tiesioginių skrydžių iš Madrido į Vilnių, tačiau nesėdime rankų sudėję. Parodos metu esame susitarę dėl susitikimų su keliomis ispanų aviakompanijomis. Neabejojame, kad greitai iš šios Pietų Europos valstybės vėl bus galima tiesiogiai, be persėdimų pasiekti Lietuvą“.

Be šios parodos, Lietuva šiemet bus pristatoma dar keturiuose Ispanijos regionuose vyksiančiose parodose. „Net 80 proc. ispanų atostogas suplanuoja būtent apsilankę parodoje, tad labai svarbu jose dalyvauti. Be to, į daugelį Ispanijos regionuose vyksiančių parodų esame kviečiami labai palankiomis sąlygomis”, – džiaugiasi R. Michnevičius.  

Lietuvai „FITUR“ parodoje atstovaus Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, VšĮ „Lietuvos ekonominės plėtros agentūros“ turizmo skyrius, Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybės, įmonės „Delta Tours“, „Baltic Saitas“ bei „Terra Incognita“. Į parodą Ispanijoje vežami Valstybinio turizmo departamento specialiai ispanų kalba išleisti informaciniai reklaminiai leidiniai apie Lietuvos turizmo galimybes, žemėlapiai, filmai. Paroda suteiks galimybę supažindinti potencialius turistus ir kelionių organizatorius bei žurnalistus su Lietuva, pristatyti turizmo naujienas, sudominti ir paskatinti kelionių organizatorius, dar nepardavinėjančius kelionių į Lietuvą, įtraukti mūsų šalį į savo kelionių katalogus.