SEKMADIENIO RECEPTAS

Bernardinai.lt

Gaivios vitamininės salotos

Jums reikės:

2 raudonieji žali burokėliai,          

2 morkos,

apie 200 g baltagūžių arba kiniškų kopūstų,

2 obuoliai,

1 granatų vaisius.

 

Padažui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

1 citrinos sultys,

1 šaukštas medaus arba klevų sirupo,

2 sutrintos česnakų skiltelės,

maltų juodųjų pipirų,

druskos.

Visus padažui skirtus produktus sudėti į dubenėlį ir gerai sumaišyti. Burokėlius, morkas, obuolius nulupti ir sutarkuoti arba supjaustyti plonais šiaudeliais. Kopūstus supjaustyti šiaudeliais. Granato vaisių nulupti ir išskirstyti sėklas. Paruoštas daržoves ir vaisius sudėti į dubenį, užpilti padažu ir sumaišyti. Į padažą galima įmaišyti truputį majonezo. Vietoj padažo salotas galima ruošti tik su majonezu. Prieš tiekiant, salotas palaikyti šaldytuve.

SKANAUS!

 

www.bernardinai.lt