A.Kubilius skundžiamas Generalinei prokuratūrai

 

Vakar partijos „Frontas” lyderis Algirdas Paleckis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl jo atžvilgiu Andriaus Kubiliaus įvykdytų neteisėtų veiksmų pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 154 ir kitus šio kodekso straipsnius.
2009 m. sausio 16 d., po vykusio mitingo prie Seimo, ministras pirmininkas A.Kubilius per visuomenės informavimo priemones nepagrįstai ir neteisėtai apkaltino A.Paleckį sukėlus ir organizavus riaušes. Teigdamas, kad „vienas pagrindinių neramumų iniciatorių – į parlamentą neišrinktos partijos „Frontas” lyderis, Vilniaus miesto tarybos narys Algirdas Paleckis”, A.Kubilius paskleidė melagingas žinias ir tokiu būdu A.Paleckį apšmeižė.

Šie melagingi A.Kubiliaus žodžiai buvo plačiai transliuojami televizijoje ir publikuojami spaudoje.

A.Paleckio pasirašytame ir generaliniam prokurorui adresuotame pareiškime aiškinama, jog premjeras A.Kubilius ėmėsi šmeižto siekdamas sumenkinti sausio 16-ją prie Seimo pasireiškusius visuomenės protestus ir pagrįstą bei teisėtą pasipiktinimą jo vadovaujamos Vyriausybės neatsakinga ir žalinga politika, taip pat pateisinti neteisėtus pareigūnų veiksmus mitingo metu. „Tuo pačiu jis sąmoningai siekė mane, kaip asmenį, pažeminti ir pakirsti pasitikėjimą manimi”, – teigia A.Paleckis.

A.Paleckio teigimu, tokiu būdu visai visuomenei, plačiam ratui asmenų, buvo paskleista tikrovės neatitinkanti dvejopo pobūdžio informacija – pirma, kad sausio 16 d. prie Seimo vyko riaušės, o ne visuomenės protesto prieš Vyriausybės neatsakingus sprendimus išraiška ir, antra, kad neva tai „Fronto” lyderis organizavo neteisėtus veiksmus.

Tokiu būdu A.Kubilius tyčia apšmeižė ir per visuomenės informavimo priemones paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, tuo padarydamas žalą A.Paleckio reputacijai ir neišvengiamai atskiruose visuomenės sluoksniuose pakirto pasitikėjimą juo.

„A.Kubiliui buvo duota galimybė padaryti išvadas ir atsistatydinti per septynias dienas nuo kruvinų įvykių prie Seimo, – sakė A.Paleckis, – deja, jam neužteko ryžto pasielgti vyriškai, todėl esu priverstas paskatinti jį žengti šį būtiną visuomenės ir valdžios susitaikymui žingsnį.”