Kultūros sostinės atidaryme – rekordinis skaičius žiūrovų

vtv.lt

„Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ir Lietuvos tūkstantmečio programų atidarymo renginiai į sostinės gatves naujųjų išvakarėse pritraukė rekordinį skaičių žmonių. 

 

Tačiau Naujieji Vilniuje sutikti išskirtinai kultūringai ir saugiai.

Šventiniai renginiai sostinėje prasidėjo kelios minutės iki 23 val., prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų. Čia, už stiklinio rūmų fasado sumontuotoje daugiaaukštėje scenoje beveik 150 atlikėjų mietiečiams ir svečiams pristatė miuziklą „@Hoffman_Spragtukas”. Vidurnaktį, Katedros aikštėje, dangų nušvietė Gerto Hofo šviesų ir muzikos spektaklis.

„Naujieji Vilniuje sutikti išskirtinai kultūringai ir saugiai – tai atlikto didžiulio prevencinio darbo ir gero pasiruošimo rezultatai“, – teigė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimundas Dervinskas. – „Palyginimui, šiemet per Kalėdinės eglės įžiebimą sostinėje buvo sulaikyta daugiau nei 60 žmonių. Naujamečių renginių metu – kuriuose būta 3-4 kartus daugiau žmonių – tik 15.“

R. Dervinskas pažymėjo, kad tik vienetai į renginių vietas nešėsi alkoholinius gėrimus ar pirotechnikos gaminius. Taip pat būta palyginti mažai neblaivių žmonių. Anot pareigūno, naujamečius renginius sostinės centre iš viso stebėjo daugiau nei 50 tūkst. miestiečių ir svečių.

Naujametę naktį sostinės gatvėse papildomai budėjo 250 policijos pareigūnų, jiems talkino dar 70 privačios saugos tarnybos darbuotojų. Svarbiausių renginių vietose – Katedros aikštėje ir jos prieigose bei prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų budėjo ir ugniagesių-gelbėtojų bei paramedikų ekipažai. Taip pat pagrindinėse senamiesčio gatvėse buvo įrengti pėsčiųjų kontrolės punktai.