"Sodra" pensijas ir pašalpas moka laiku

Padažnėjus susirūpinimams dėl valstybinio socialinio draudimo išmokų mokėjimo, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos („Sodra“) praneša ir užtikrina, jog visos priklausančios valstybinio socialinio draudimo ligos ir motinystės pašalpos bei valstybinio socialinio draudimo pensijos jų gavėjams yra pervedamos laiku.
 
„Sodros“ direktoriaus patvirtintose tvarkose bei galiojančiose sutartyse nustatyta, jog valstybinio socialinio draudimo pensijos jų gavėjams pervedamos nuo 10 iki 26 mėnesio dienos, o lėšos motinystės (tėvystės) pašalpų mokėjimui į bankus pervedamos vieną kartą per mėnesį iki mėnesio 15 dienos.
 
Pasak „Sodros“ direktoriaus Mindaugo Mikailos, dėl švenčių laikotarpiu padidėjusio pašto apkrovimo ir kitų nuo „Sodros“ nepriklausančių aplinkybių, pinigai gavėjus gali pasiekti ir kitą dieną nei įprasta.
 
„Tačiau dar kartą užtikriname, kad „Sodra“ pensijas, pašalpas bei kitas išmokas išmoka laiku. Galiu visus nuraminti – skolingi neliksime“, – linkėdamas visiems linksmų ir sočių Šv. Kalėdų, patikino M. Mikaila.