Seimo Pirmininkas sulaukė žurnalisto grasinimo

Šiandien Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas savo kabinete priėmė TV3 televizijos žurnalistą, kuris vakar per parlamento posėdį sukėlė rimtą incidentą. Tačiau vietoje atsiprašymo A. Valinskas sulaukė žurnalisto grasinimo.

 

Vakar per naujosios Vyriausybės priesaiką Seimo posėdžių salės balkone dirbęs žurnalistas Aleksandras Zubriakovas sukėlė triukšmą ir sutrikdė priesaikos ceremoniją. Žurnalistas nereagavo nei į Seimo Pirmininko, nei į apsaugos darbuotojų pastabas, todėl šįryt jo elgesys buvo svarstytas Seimo valdyboje. Svarstant galimybę panaikinti A. Zubriakovo akreditaciją, leidžiančią jam lankytis ir dirbti Seime, parlamento vadovas nusprendė išklausyti žurnalistą dėl nesusipratimo. A. Valinskas ketino siūlyti Seimo kanceliarijai apsiriboti tik įspėjimu žurnalistui.

Įtemptoje ir minučių tikslumu sudėliotų posėdžių ir susitikimų darbotvarkėje Seimo Pirmininkas rado laiko pokalbiui su žurnalistu, tačiau susitikime išgirdo tik kaltinimus, jog prašant netriukšmauti, A. Zubriakovui buvo trukdoma dirbti. Be to, vietoje atsiprašymo už incidentą, Seimo Pirmininkas sulaukė grasinimo. Stebint parlamento vadovo sekretoriatui, išeidamas žurnalistas pagrasino: „Jūs taip ilgai netempsit”.

Seimo Pirmininkas su šypsena veide palinkėjo A. Zubriakovui geros kloties.

Šaltinis: LR Seimas.