2008 m. lapkričio 14 d.

319 metų diena, 46 metų savaitė.

 

Saulė teka 7:47, leidžiasi 16:19. Dienos ilgumas 08:32.
Mėnulio fazė – pilnatis.
Temperatūra – dieną +6 iki +8, debesuota, trumpalaikiai lietūs. Vėjas pietvakarių, 3-6 m/s .
                     naktį +5 iki +7, debesuota, lietus. Vėjas pietų, 5-9 m/s .

 

1942 m. Lietuvos generaliniam komisarui Adrianui Rentelnui įteiktas buvusio Lietuvos prezidento Kazio Griniaus bei žemės ūkio ministrų kun. Mykolo Krupavičiaus ir prof. Jono Aleksos memorandumas, kuriame protestuojama prieš Lietuvos kolonizavimą, lenkų ir rusų kraustymą iš jų ūkių, žydų žudynes, taip pat keliamas Lietuvos valstybingumo atkūrimo klausimas.
1832 m. Niujorke pradėjo važinėti pirmasis pasaulyje arklių traukiamas tramvajus.

 

Patarimas – Jei ryte išvirkščiai apsivilkai marškinius – vakare būsi girtas.

 

Nepamiršk pasveikinti – Gotfridą, Ramantą, Saukenę, Emilį ir Juditą.

 

Dienos anekdotas.

 

Lapkričio 14 dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų:

 

 

Avinas

Būsite emocionalūs, jausmingi. Noriai žarstysite komplimentus ir patarimus, aktyviai veršitės bendrauti, vadovauti, organizuoti. Atsargiai elkitės su technika, kelyje. Neerzinkite kolegų bei konkurentų, ypač tyčia. Jei neiškrėsite kokios nors kvailystės ir išvengsite nemalonumų darbe, tai rimtų problemų nekils.

Tauras

Tęsite įprastus darbus, bet tuo pačiu dairysitės pramogų, malonumų, lengvo uždarbio. Būsite kupini šiltų jausmų artimiems žmonėms, galimi dosnumo ir išlaidumo priepuoliai. Pasisaugokite apgaulių, vagysčių, nekokybiškų pirkinių. Darbe neužsikraukite papildomų pareigų ir nepainiokite kolegų į intrigas.

Dvyniai

Diena labai prieštaringa. Tikriausiai paaiškės, ar iš tikrųjų galite pasitikėti savo draugais, gerbėjais. Net jei jų sumažės, neprarasite drąsos, optimizmo. Nelabai adekvačiai vertinsite situaciją. Tiktų išsakyti savo mintis, išlieti jausmus kitiems žmonėms.

Vėžys

Šiandien aplinkybės jums šiek tiek kaišios koją, pateiks keistų dilemų. Normaliai dirbti gali trukdyti nuovargis, emocijos. Dėl asmeninių ar namų rūpesčių taip pat gali nukentėti dalykiniai reikalai. Kaip ten bebūtų, artimi žmonės nusipelno didžiausio dėmesio, tad būkite jiems atidūs.

Liūtas

Lengvai neateis nei pinigai, nei šlovė, nepaisant jūsų sugebėjimo gražbyliauti, įtikinėti. Kai kurių artimos aplinkos žmonių mintys, kalbos jums kels nerimą. Kaip nebūtų gaila, draugų, bendraminčių nenusipirksi.

Mergelė

Diena turėtų būti gana palanki. Nedideli trikdžiai nesumažins išpūstų jūsų troškimų bei savimonės. Yra tikimybė, kad išsispręs kai kurie jus kamavę turtiniai, piniginiai, materialiniai klausimai. Tačiau atsargiai vertinkite pasiūlymus, žadančius greitą pasipelnymą, svetimą naudą.

Svarstyklės

Nusimato kūrybinis įkvėpimas, romantiškos nuotaikos. Būsite linkę vilioti ir gundyti aplinkinius: vienus – lengvu pelnu, kitus – rožinėmis meilės viltimis. Kaip bebūtų, prieštaringi santykiai su kolegomis ir konkurentais skatins produktyviau dirbti, išsivaduoti iš kompleksų, senų stereotipų.

Skorpionas

Nusimato kūrybinis įkvėpimas, romantiškos nuotaikos. Būsite linkę vilioti ir gundyti aplinkinius: vienus – lengvu pelnu, kitus – rožinėmis meilės viltimis. Kaip bebūtų, prieštaringi santykiai su kolegomis ir konkurentais skatins produktyviau dirbti, išsivaduoti iš kompleksų, senų stereotipų.

Šaulys

Būsite aktyvūs, komunikabilūs. Sugebėsite atlikti daugybę darbų, sureguliuoti profesinius santykius ir užsitikrinti kolektyvo paramą, draugiškumą. Kita vertus, nesnaus ir jūsų priešai, konkurentai. Jie gali imtis ypatingų priemonių, kurios neišeis į gerą jūsų autoritetui, dalykiniam įvaizdžiui.

Ožiaragis

Diena bus kupina dalykinių rūpesčių. Nusimato trukdžiai kelionėse, reikaluose su užsieniečiais, įtakingais veikėjais. Jausite tam tikrą spaudimą. Gausite tai, ką norite, tik tuo atveju, jei esate pakankamai kompetentingi ir darbštūs. Neapsiribokite įprasta rutina, keiskite senus įpročius, mokykitės naujovių.

Vandenis

Būsite aktyvūs, smalsūs, trokšite naujovių, įspūdžių, žinių. Tačiau mėgindami staiga praturtėti, manipuliuoti įstatymu, regzti aferas, galite gerokai susipainioti. Problemų gali kilti ir dėl vaikų išdaigų, mylimo žmogaus, gerbėjų ar rėmėjų kaprizų.

Žuvys

Jūsų norai bus daug didesni nei galimybės. Pasitelkite kantrybę, venkite demonstruoti kaprizus, išlaidauti. Jei norite pasiskolinti pinigų, jums turėtų pavykti, bet įsipareigojimas nebus toks lengvas, kad galėtumėte atsipalaiduoti. Atsakomybės našta prislėgtų ne vien jūsų, bet ir artimų žmonių pečius.