Mažeikiškis sulaikytas su stambia rūkalų kontrobanda

alfa.lt

Šiaulių rinktinės operatyvininkai, į pagalbą pasitelkę Telšių ir Mažeikių policijos pareigūnus, vienos Mažeikių rajono Geidžių kaimo sodybos ūkiniame pastate antradienį aptiko čia saugotą stambų kontrabandinių rūkalų krovinį.

Įvykio vietoje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo ir jiems labai gerai žinomas Mažeikių rajono gyventojas. Jau nesyk įkliuvusį 38 metų vyrą pasieniečiai sodybos kieme sulaikė tuomet, kai jis iš ūkinio pastato į savo automobilį pakrovė kelias dėžes su rūkalais.

Pastate pareigūnai aptiko čia neteisėtai saugotus 19 tūkstančių 100 pakelių cigarečių „Prima“, „CCCP“ ir „Jing Ling“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiškomis banderolėmis.

 

Mažeikiškio vairuotame automobilyje rasta dar 330 pakelių cigarečių, kartoninė dėžė su rusiško pavyzdžio banderolėmis bei trys buteliai skaidraus skysčio su užrašais „Glen Vodka“.

Automobilis ir visi rastieji daiktai laikinai saugomi VSAT Šiaulių rinktinės Mažeikių užkardoje.

Kontrabandinius rūkalus krovusį vyrą pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Šiaulių rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį vėliau perėmė VSAT Ikiteisminio tyrimo valdybos pareigūnai.

Sulaikytasis Mažeikių rajono gyventojas yra labai gerai žinomas pasieniečiams. Jis pastaraisiais metais nekart buvo įtariamas padėjęs neteisėtai disponuoti ir pats disponavęs akcizais apmokestinamomis prekėmis – įvairiais alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais. Teismų sprendimais mažeikiškiui buvo paskirtos įvairios kardomosios priemonės – suėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumento poėmis bei privalomas registravimasis policijoje.

2006 m. gruodį Šiaulių apygardos teismas vyrą nuteisė už neteisėtą namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymą, turint tikslą juos realizuoti.

Ketvirtadienį VSAT pareigūnai bei tyrimą kuruojantys Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai ketina kreiptis į teismą bei prašyti leisti suimti eilinį kartą įkliuvusį Mažeikių rajono gyventoją.