Ar jau pasikeitėte padangas?

Pagal kelių eismo taisykles nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, su vasarinėmis padangomis.

Mažeikių policijos poskyrio viršininkas Eimantas Marcinkevičius juokauja, kad duos dar savaitėlę vairuotojams, kurie nesuspėjo pasikeisti padangų. „Po to, be abejo, bus organizuojami reidai, kurių metu tikrinsime ne tik ar mažeikiškiai pasikeitė padangas, bet ir ar galioja automobilio draudimas, bei technikinė apžiūra. Ir kitų reidų metu, kurie nebus skirti tikrinti kokiomis padangomis važinėjasi vairuotojai, atkreipsime dėmesį į jas” – kalbėjo E. Marcinkevičius.

Autoserviso, esančio Gamyklos g. 40, darbuotojas Donatas teigia, kad mažeikiškiai jau iš anksto keitėsi vasarines padangas žieminėmis. Kai kurie, matyt numanydami kokios bus eilės artėjant lapkričio 10 dienai, netgi prieš mėnesį suskubo tai padaryti. Paklaustas kiek per dieną tenka aptarnauti automobilių, serviso darbuotojas tik šypteli ir sako: „Daug. Nelabai skaičiuojame. Nėra tam laiko. Na gal kokį 20 automobilių per dieną.” 

Vairuotojai, kurie dar nepasikeitė padangų, turėtų suskubti tai padaryti, nes šiuo metu už vasarinių padangų eksploatavimą nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. gresia administracinė nuobauda, kuri galioja visus metus.