"Maps" ragina pranešti apie skriaudžiamą gamtą

Populiarios interneto svetainės www.maps.lt kūrėja UAB „HNIT-BALTIC“ (HB) kartu su nevyriausybine organizacija VšĮ „Baltijos Aplinkos Forumas“ (BAF) inicijavo bendrą savanorišką aplinkosauginę veiklą – „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“.

HB pasiūlė nusikaltimus prieš gamtą registruoti interaktyviame www.maps.lt žemėlapyje. Nuo šiol kiekvienas svetainės lankytojas, naudodamas žemėlapio funkciją „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“, gali informuoti apie gamtai daromą žalą, nurodydamas tikslią problemos vietą interaktyviame žemėlapyje. Svetainėje galima pranešti apie teršiamus ežerus ir upes, šiukšlynus miškuose, neleistinai kertamus medžius ir želdinius ar kitką.

 

„Šiam projektui keliame du pagrindinius tikslus,“ – sako Arvydas Dotas, „Maps.lt“ produkto vadovas. „Pirmiausia, norime atkreipti visuomenės dėmesį į žalojamą gamtą, paskatinti žmones nelikti abejingais, greitai ir paprastai mūsų svetainėje pranešti apie aplinkosaugines problemas. Antra – siekiame, kad ši informacija greitai pasiektų atsakingas institucijas, kurios galėtų imtis problemų sprendimo.“

„Maps.lt“ svetainėje primenama ir apie tai, kad pastebėjus operatyvaus reagavimo reikalaujančius atvejus, pavyzdžiui, brakonieriavimą ar paliktas netinkamas naudojimui transporto priemones, būtų tikslingiau skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Visi svetainėje užregistruoti pranešimai perduodami nevyriausybinei organizacijai „Baltijos Aplinkos Forumas“, kuri surinktus duomenis susistemina ir pateikia atsakingoms institucijoms, dažniausiai seniūnijoms arba regioninių aplinkos apsaugos departamentų padaliniams. BAF taip pat kontroliuoja, kaip šios problemos sprendžiamos ir apie tai informuoja apie problemą pranešusį asmenį.

„Tikimės, kad bendra UAB „HNIT-BALTIC“ ir VšĮ „Baltijos aplinkos forumas“ iniciatyva bus didesnių gražių darbų pradžia ir pavyzdys, prie kurio prisijungs ir neliks abejingi svetainės www.maps.lt lankytojai“ – teigia VšĮ „Baltijos Aplinkos Forumas“ direktorius Žymantas Morkvėnas.

Šaltinis: technologijos.lt