Šią savaitę vyraus labai šilti orai

Šią savaitę Lietuvą pasieks šiam metų laikui nebūdingai šilti orai, vyraus lietus ir gūsingas pietvakarių vėjas. Orai truputį atšals tik naujametinį savaitgalį.

Praeitą savaitę orai trumpam tapo žiemiški. Nors snigo nedaug, daugelyje rajonų kraštovaizdį baltai padabino šerkšnas. Kaip tik prieš pat Šv. Kalėdas prasidėjo atodrėkis, lijundra. Pasisekė tik kai kurių vakarinių bei rytinių rajonų gyventojams, kur Šv. Kalėdų rytas išaušo su sniegu.

 

Šią savaitę orai vėl sugrįš į įprastas vėžes. Itin aktyvūs Atlanto ciklonai Lietuvos link gins labai šiltą orą, bus vėjuota ir darganota. Tik metų sandūroje, šeštadienį ir sekmadienį, šiek tiek atšals, padvelks švelni žiema.

 

Šiandien, antradienį protarpiais lis, toliau pūs smarkus pietvakarių, vakarų vėjas. Žemiausia oro temperatūra naktį numatoma 2-7, aukščiausia dieną net 4-9 laipsniai šilumos.

 

Trečiadienį smarkiausią šilumos bangą iš Lietuvos išstums šaltasis atmosferos frontas. Šią parą daug kur iškris negausių kritulių, daugiausia šlapdribos ir lietaus. Vėjas trumpam susilpnės. Oro temperatūra naktį ir dieną bus apie 0-5 laipsniai šilumos.

 

Ketvirtadienį kai kur, daugiausia vakarų Lietuvoje, truputį palis. Vėl ims stiprėti vakarų, pietvakarių vėjas. Oro temperatūra naktį kris nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Dieną laukiama 1-6 laipsnių šilumos.

 

Penktadienį iš vakarų priartės ciklonas, daugelyje rajonų prasidės krituliai. Tikėtina, kad pirmiausia ims snigti, vėliau sniegas ims keistis į šlapdribą. Galima lijundra ir plikledis. Oro temperatūra naktį bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dieną laukiama 0-4 laipsnių šilumos.

 

Savaitgalį iš šiaurės trumpam užplūs šaltesnė oro masė, tad naktimis vyraus neigiama oro temperatūra, o dienomis svyruos apie 0. Vis iškris negausių kritulių, daugiausia sniego. Kitą savaitės vėl žada atsinaujinti šilti pietvakarių srautai su lietumi ir šiluma.

 

Šaltinis: orai.lt