Pavojingi 2008 m. gaminiai (1 dalis)

Ką žinote apie 2008 metų pavojingus gaminius? Nieko? Kiekvieną antradienį suteiksime Jums informacijos apie šių metų gaminius, keliančius pavojų ne tik mūsų sveikatai, bet ir gyvybei. Šiandien papasakosime apie kosmetikos prekes, kurios Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos duomenimis yra pavojingos.

Putos voniai „Naturelle braškė su grietinėle“ (500 ml). Taip pat putos voniai „Naturelle karštas šokoladas“(500 ml). Šio prekės pagamintos Rusijoje, Sankt – Peterburge. Pripažinta pavojingomis prekėmis, nes gaminio pakuotės forma, išvaizda, ženklinimas panašus į maisto produktų. Vartojant gaminius ne pagal paskirtį gali kilti pavojus ne tik sveikatai bet ir gyvybei.

Keksiuko formos, laimo ir citrinos aromato 110 g. masės muiliukas. Pagamintas Didžiojoje Britanijoje. Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos duomenimis produktas savo forma, išvaizda, ženklinimu panašus į maistą, todėl vartojant jį ne pagal paskirtį gali kilti pavojus sveikatai.

Dušo želė – FRUTTINI „Blueberry“ su jogurto baltymais ir mėlynių ekstraktu (250 ml), kūno losjonas FRUTTINI „Blueberry“ su jogurto baltymais ir mėlynių ekstraktu (500 ml) ir kūno losjonas FRUTTINI „Strawberry“ su jogurto baltymais ir žemuogių ekstraktu (500 ml). Tai Vokietijjoje pagaminti produktai. Pripažinti pavojingais ne tik sveikatai bet ir gyvybei, nes gaminio pakuotės forma, išvaizda, ženklinimas panašus į maisto produktų, todėl per neapdairumą galimą suvartoti ne pagal paskirtį.

Nagų lakas – N. Y. C. Sheer French Manicure Nail Enamel Swept Away 144A. Šie nagų lakai pagaminti Jungtinėse Amerikos Valstybėse. Produktų sudėtyje nustatyta medžiaga, kurią draudžiama naudoti kosmetikos gaminių gamyboje – Dibutyl Phthalate. Ši medžiaga daro žalą žmonių reprodukciniams organams.