"Mažeikiai 2008" festivalis baigėsi

Spalio 29 d. 18 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyko II – ojo tarptautinio festivalio „Mažeikiai 2008“ uždarymo koncertas. Jame dalyvavo 26 žmonių Rygos kamerinis choras „AVE SOL“ ir Klaipėdos kamerinis orkestras. Chorui ir orkestrui pritarė solistai Gabrielė Vasiliauskaitė, Ieva Prudnikovaitė, Audrius Rubežius ir Vladimiras Prudnikovas. Vargonais skambino Leonidas Melnikas. Koncerto metu skambėjo nepakartojamas ir kvapą gniaužiantis Wolfgang Amdeus Mozart „Requiem“. Dirigavo profesorius ir Mažeikių garbės pilietis – Saulius Sondeckis.

Sekančią dieną, spalio 30 d., po įspūdingo ir širdį virpinančio koncerto, pakilia nuotaika ir džiaugsmingai nusiteikę festivalio „Mažeikiai 2008“ organizatoriai, rėmėjai ir dalyviai susirinko i spaudos konferenciją aptarti antrąjį tarptautinį festivalį Mažeikiuose.

 

Mažeikių savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus vedėja Virginija Steponavičienė pristatė susirinkusius į spaudos konferenciją, padėkojo visiems ir suteikė žodį Mažeikių merui Vilhelmui Džiugeliui. Meras pasakojo kaip jam giliai širdy įstrigo koncertai, kokioj palaimoj jis buvo klausydamas nuostabių ir didingų kūrinių. „Tikroji tarptautinio festivalio „Mažeikiai 2008“ siela yra profesorius Saulius Sondeckis“ – su pagarba ir padėka kalbėjo Mažeikių meras. V. Džiugelis taip pat padėkojo rajono tarybai ir koalicijai, generaliniam rėmėjui „Mažeikių naftai“, vietiniams verslininkams už paramą, kultūros darbuotojams už sunkų darbą ir žiniasklaidai už gerą ir tikslią informacijos pateikimą mažeikiškiams.

„Pilna salė klausytojų ir žiūrovų – tai didžiausia sėkmė“ – su džiaugsmu akyse kalbėjo profesorius Saulius Sondeckis. Pasak Mažeikių garbės piliečio pagrindinis festivalio tikslas – kad mažeikiškiai pajustų tikro meno poveikį, kad iš koncertų išeitų sujaudinti muzikos. Profesorius labai džiaugėsi, kad į „Mažeikiai 2008“ festivalio koncertus ir spektaklius atėjo daug jaunimo ir šeimynų su vaikais. Pasak S. Sondeckio jam tai didžiausia padėka ir džiaugsmas. Paklaustas kokie planai kitų metų festivaliui, profesorius teigė, kad svarbiausia yra išlaikyti klausytoją, todėl svarbiausia turėti garantuotus finansus festivaliui rengti ir aišku išlaikyti intrigą. Profesorius tik prasitarė, kad jau dabar su Mažeikių muzikos mokyklos direktoriumi ir festivalio organizatoriumi Richardu Grušu jau turi keletą minčių, kurias stengsis įgyvendinti kitais metais.

Generalinio rėmėjo „Mažeikių naftos“ atstovas spaudai Jacek Jan Komar teigė, kad jų bendrovė šiuo metu yra susitelkusi į vietinius renginius ir jų finansinę paramą. „Daugumą tarptautinių renginių atsisakėme remti, nes nusprendėme prisidėti prie vietinių renginių“ – kalbėjo atstovas spaudai. Jacek Komar garantavo, kad ir kitais metais „Mažeikių nafta“ bus generalinis III – ojo tarptautinio festivalio „Mažeikiai 2009“ rėmėju.

Jacek Jan Komar taip pat priminė apie lapkričio 12 d. 19 val. Mažeikių kultūros centre vyksiantį Lenkijos Baltstogės filharmonijos simfoninio orkestro koncertas. Tai vienas geriausių Lenkijos orkestrų, pelnęs pasaulinį pripažinimą. Orkestras Mažeikiuose koncertuos pirmą kartą ir atliks žymiausių Lenkijos kompozitorių kūrinius.