Neįgaliųjų dienos paminėjimas Mažeikiuose

Kiekvienais metais gruodžio 3-ąją pasaulis mini Tarptautinę žmonių su negalia dieną, kurią 1992 m. pabaigoje paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija.

Šią dieną visuomenė supažindinama su neįgaliųjų žmonių problemomis, primenama apie žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių visuotinumą, nedalomumą, tarpusavio priklausomumą ir ryšį bei būtinybę neįgaliesiems užtikrinti galimybę visapusiškai naudotis šiomis teisėmis ir laisvėmis be diskriminacijos, ką plačiai deklaruoja ir JT Neįgaliųjų teisių konvencija.

Š. m. gruodžio 2 d., Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius ir Mažeikių rajono savivaldybės kultūros skyrius organizavo nuostabų renginį, skirtą Tarptautinės žmonių su negalia dienai paminėti.

 

12.00 val., Šv. Pranciškaus Asyyžiečio bažnyčioje buvo aukojamos mišios, o po mišių visi rinkosi į kultūros centro pramogų salę. Čia, prie vaišėmis nukrautų stalų, šventės dalyviams skambėjo svečių sveikinimai, palinkėjimai, šokiais ir dainomis visus džiugino dainorėliai ir šokėjėliai.

 

Į šį gražų renginį buvo pakviesti Mažeikių rajono policijos komisariato atstovai bei VĮ „Telšių regiono keliai“ Saugaus eismo skyriaus atstovai.

 

VĮ „Telšių regiono keliai“ Saugaus eismo skyriaus atstovai išdalino apie 300 atšvaitų, pademonstravo keletą filmukų apie saugų eismą.

Šventėje veikė neįgaliųjų rankdarbių paroda-pardavimas.

 

Ilgai salėje netilo juokas, dainos, šokiai.

 

Atstovė spaudai
Violeta Grigaitienė

 

{parasas}