"Mažeikių" tikslas – A lyga

Praėjusią savaitę baigėsi Lietuvos II lygos pirmenybės. Šiemet jos buvo rengiamos dviejose zonose. Vakarų zonos nugalėtoja tapo „Mažeikių” komanda, o Pietų zonoje triumfavo Vilniaus „Geležinis Vilkas”.
Mažeikiškiai padavė prašymą licencijuoti dalyvauti 2009-ųjų I lygos čempionate, o „Geležinis vilkas” nutarė pasilikti antrojoje lygoje. Tačiau licencijuotis nutarė Kėdainių „Lifosos” ekipa, Pietų zonoje užėmusi trečią vietą.
Apie ateities planus pasakoja „Mažeikių“ komandos vadovas Eldaras Pupliauskas.

 Pagrindinis ateities tikslas Mažeikių futbolo klubo yra žaisti A lygoje. Tačiau tam reikia turėti stadijoną, kuris atitiktų A lygos standartus. Šiuo metu Mažeikių stadionas yra tokios būklės, kad kažin, ar gali atitikti bet kokius reikalavimus. Tačiau „Mažeikių” klubas tikisi, kad greitai jis atitiks ne tik I lygos, bet ir A lygos standartus.

„Šiuo metu mūsų stadionas neatrodo įspūdingai, bet yra parengti detalieji planai jo rekonstrukcijai, – teigė „Mažeikių” komandos vadovas Eldaras Pupliauskas – Turėtume greitai turėti 3000 sėdimų vietų stadioną. Negaliu pasakyti, ar spės stadioną pastatyti iki kito sezono. Tikiuosi, kad pirmą ratą I lygoje mes galėsime žaisti svečiuose arba iš bėdos – namų rungtynes rengti Telšių stadione.”

Mažeikiškių planai – toli siekiantys. Prieš keliolika metų Mažeikiai buvo ne futbolo provincija, o netgi greičiau – futbolo sostinė. Vietos „Romar” klubas buvo tapęs net Lietuvos čempionu, o į stadioną plūsdavo rekordiniai žiūrovų skaičiai. Bet po „Romar” išnykimo 1995-aisiais apie Mažeikių futbolą nedaugelis tegirdėjo.

„Dėl to visi mūsų miesto verslininkai ir sujungė pajėgas – kad po kiek laiko atgaivintume tas Mažeikių futbolo tradicijas. 3000 vietų stadioną statysime todėl, kad jis iš karto tiks A lygai”, – tvirtino E.Pupliauskas.

„Mažeikius” gali įkvėpti Tauragės „Tauro” sėkmė – taip pat gilių futbolo tradicijų turinčio Vakarų Lietuvos miesto verslininkų atgaivintas klubas šiemet sėkmingai žengia link I lygos čempionų titulo ir siekia jau kitąmet žaisti A lygoje.

Šiemet „Mažeikiai” II lygoje lygių neturėjo – per 22 rungtynes jie iškovojo 21 pergalę. Klubui tai pavyko remiantis daugiausiai savais futbolininkais. Tai mažeikiškiai tikisi tęsti ir ateityje.

„Mūsų komandoje 90 procentų vietinių futbolininkų. Iš kitų miestų – vienas kitas. Jei pavyktų susirinkti visus futbolininkus, kurie iš mūsų miesto išvykę, „Mažeikiai” gali surinkti stiprią komandą iš vietinių žaidėjų”, – sakė klubo vadovas.

E.Pupliauskas yra įsitikinęs, kad pirmojoje lygoje „Mažeikiai” nebus autsaideriai: „Visi mūsų žaidėjai yra I lygos lygio. Kitais metais jų išliks 90 procentų. Iš kitų miestų dar žada sugrįžti 3-4 mažeikiečiai, todėl manau, kad apie 6-8 vietas I lygoje mes galima galvoti. Aukščiau kol kas nesiekiame, bet su laiku tikrai norėsime patekti į A lygą.”

Šaltinis: www.futbolas.lt