FIBA: Lietuvos fanai – geriausi, būtų gaila jų nematyti Turkijoje

Balsas.lt

 

Nors iš EURO-2009 mūsų krepšinio rinktinės vyrai grįžo anksti, nieko nepešę ir žemai nuleidę nosis, Lietuvos vardas vis tiek nuskambėjo per visą Europą. To priežastis – įspūdingas lietuvių sirgalių pasirodymas. Oficialus FIBA puslapis, apibendrindamas svarbiausius EURO-2009 pirmenybių įvykius, geriausius žaidėjus, įspūdingiausius momentus ir pan., užtikrintai sirgalių čempionų titulą suteikė ne kam kitam, o būtent Lietuvos fanams.

 

„Lietuviai užtikrintai pralenkė Graikijos, Makedonijos ir Slovėnijos gerbėjus. Galybė būgnų ir minios lietuvių tribūnose – tai buvo nepakartojama. Neįtikėtina, bet jų buvo pilna net ir tada, kai Lietuvos rinktinė nepateko į ketvirtfinalį.

 

2010 metų pasaulio čempionato atmosfera būtų kur kas geresnė, jei Lietuvai gruodžio mėnesį būtų suteiktas vardinis kvietimas į jį, nes būtų tikrai gaila nepamatyti lietuvių sirgalių Turkijoje. Beje, jei norime idealios atmosferos, Makedonijai irgi reikėtų suteikti kvietimą,“ – rašoma FIBA svetainėje.

 

Priminsime, kad keturi vardiniai kvietimai į 2010 metų pasaulio čempionatą Turkijoje bus išdalyti šiemet gruodžio 13-ąją, o Europos rinktinėms daugiausiai gali būti skirti trys iš jų.

 

FIBA prezidentas Bobas Elphinstonas yra atskleidęs, kad į šiuos kvietimus pretenduos tik tos šalys, kurios žaidžia aukščiausio lygio varžybose savo žemyne ir yra nusipelniusios pasaulio krepšiniui rezultatais bei istorija.

 

Iš Europos komandų pagrindinėmis favoritėms sulaukti FIBA malonės yra įvardijamos Rusija ir Lietuva, tačiau nenuvertinami ir Italijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos bei net Lenkijos šansai.