Lietuvos krepšininkės Europos čempionate dalyvaus aštuntą kartą

 Balsas.lt

Sekmadienį Latvijoje prasidės 32-asis Europos moterų krepšinio čempionatas, kuriame dalyvaus ir Lietuvos rinktinė. Trenerio Rūtenio Paulausko vadovaujama mūsų šalies komanda žais C grupėje. Lietuvės pirmąsias rungtynes Valmieroje sekmadienį 13.30 val. žais su Serbijos komanda.

 

Pirmadienį 13.30 val. Lietuvos rinktinė susitiks su Turkijos ekipa, o antradienį 20.15 val. – su nugalėtojos titulą ginsiančiomis Rusijos krepšininkėmis. Lietuvės Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaus aštuntą kartą. Lietuvės 1938 metais iškovojo sidabro medalius, o 1997 metais – tapo Europos čempionėmis.

 

Prieš dvejus metus Italijoje vykusiame čempionate Lietuvos rinktinė buvo šešta. Lietuvos rinktinė į Europos čempionatą išvyks penktadienį 11 val. nuo viešbučio „Best Western” Vilniuje. Pirmą kartą Latvijoje rengiamame Europos moterų krepšinio čempionate iš viso dalyvaus 16 komandų suskirstytų į keturias grupes.

 

A grupėje (Liepoja) žais Ispanija, Čekija, Slovakija ir Ukraina, B grupėje (Liepoja) – Latvija, Lenkija, Graikija, Vengrija, o D grupėje (Valmiera) – Baltarusija, Prancūzija, Izraelis ir Italija. Į kitą etapą, kuris vyks birželio 11-16 dienomis, iš kiekvienos grupės pateks po tris komandas. E ir F grupių komandos kovos dėl kelialapių į ketvirtfinalius, kurie vyks birželio 17-18 dienomis.

 

Pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos birželio 19 dieną, o finalas bei rungtynės dėl trečiosios, penktosios ir septintosios vietų – birželio 20-ąją. Antrojo ir finalinio etapo rungtynės bus žaidžiamos 2006 metų vasarį atidarytoje Rygos arenoje, kurioje telpa per 11 tūkst. žiūrovų. Europos čempionato organizavimui iš Latvijos biudžeto buvo skirta 1,9 mln. latų.