Dar viena mažeikiškių nesekmė

Ketvirtadienį, rugpjūčio 19 d., permirkusioje nuo lietaus aikštėje, Lietuvos futbolo federacijos A lygos dvikovoje Mažeikiuose, pergalę paskutinėmis rungtynių minutėmis iškovojo „Šiauliai“. Viso mačo metu turėję persvarą, šiauliečiai jos nesugebėjo realizuoti iki mačo pabaigos, kuomet tik 85 minutę Viktor Raskov pelnė įvartį ir taip išplėšė pergalę savo ekipai. Mažeikių ekipai vis dar negalėjo padėti traumas besigydantys puolėjai Gintas Podelis ir Erlandas Šiaulys.

 

Trenerio Nerijaus Gudaičio komentaras po rungtynių:

„Didvyriškai gynėmės. Pirmajame kėlinyje po kampinio „Šiauliai“ turėjo realią progą įmušt įvartį. Tarkim, tada mums pasisekė. Tačiau komanda įvykdė gynybines užduotis ir „Šiauliai“ praktiškai neturėjo momentų, nepaisant to, kad teritorinė persvara priklausė jiems. Čia net negalima nuginčyti. Mūsų komandoje daug traumuotų žaidėjų – šeši žmonės iš pagrindinės sudėties.

 

Taigi nepavyko sustiprinti nei puolimo, nei saugų zonų. Gynėmės, stengėmės kontratakuot. Išėjo taip, kaip išėjo. Galbūt norėjosi, kad įvarčio momentu kamuolys išeitų į užribį, bet jis pakibęs žvake nusileido vos ne žaidėjui ant galvos ir „Šiauliai“ šventė pergalę“, – po rungtynių kalbėjo N. Gudaitis.

 

Ar sunku žaisti dvi rungtynes iš eilės su ta pačia komanda?

Taip, ypač mums. Kaip minėjau, turim daug traumuotų žaidėjų ir po šios dienos varžybų gali būti taip, kad du komandos žaidėjai taip pat negalės išbėgti į aikštę. Belieka atsistatinėti, tačiau toks reglamentas ne vien mums. Gerai, kad nekaršta, galbūt bus lengviau atsigaut. Ruošiamės sekmadieniui, po to trečiadieniui ir vėlgi sekmadieniui. Neiko nepadarysi.

 

Jums talkina buvęs „Šiaulių“ žaidėjas Gintaras Juodeikis. Kaip įvertintumėte savo ir jo tandemą?

Nesipykstam. Dirbam. Darbinė aplinka, problemų nėra.

 

Rungtynių statistika

Mažeikiai (Mažeikiai) – Šiauliai (Šiauliai) 0:1 (0:0)
Teisėjas:E.Gaigalas (Klaipėda), 350 žiūrovų
Įvarčiai: 86 min. V.Raskov („Šiauliai“)
Įspėjimai: 18 min. G.Juodeikis, 21 min. N.Kumža, 37 min. A.Bulošas, 62 min. D.Remeza („Mažeikiai“); 20 min. V.Šilėnas, 62 min. V.Lapeikis („Šiauliai“)

 

ŠALTINIS: Fkmazeikiai.lt

{parasas}