Draugiškas „Akropolio“ turnyras baigėsi masinėmis muštynėmis (Video)

Paskutinėse draugiško keturių komandų „Akropolio“ turnyro rungtynėse draugiška dvasia nedvelkė. Krepšinio mačą tarp Graikijos ir Serbijos nacionalinių komandų užtemdė muštynės. Aistrų bangos kilo po to, kai Jono Kazlausko auklėtiniams pirmaujant penkiais taškais (60:55), teisėjų darbu liko itin nepatenkintas serbų vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius.

 

Strategas buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis ir turėjo palikti aikštę. Vis tik ją specialistas paliko nenorom, o prieš tai dar spėjo apšaukti mačo arbitrus.

„Esate prasčiausias teisėjas žemėje“, – vieną iš arbitrų išplūdo D.Ivkovičius.

 

Rungtynės tęsėsi toliau, bet likus rungtyniauti vos pustrečios minutės ir graikams pirmaujant 74:73, aikštėje įvyko susistumdymas, kurio iniciatoriai – apsižodžiavę Pirėjo „Olympiacos“ serbas Milošas Teodosičius bei Atėnų „Panathinaikos“ graikas Antonis Fotsis. Pastarojo komandos draugas Dimitris Diamantidis suskubo išskirti žaidėjus, tačiau netrukus aikštė virto tikru kovų ringu. 

 

A.Fotsis sulaukė smūgio į žandikaulį, todėl priešininkui norėjo atsakyti tuo pačiu, bet jį už veido ir rankų sulaikė kiti Serbijos krepšininkai. Netrukus visas susirėmimas virto į masines muštynes. Į atlapus vieni kitiems kibo Nenadas Krstičius, Marko Keseljis bei Nemanja Bjelica, susigrūmę su Sofokliu Schortsaničiu, Kostu Tsartsariu bei jau minėtu A.Fotsiu.

 

Peštukus atskubėjo išskirti Ioannis Bourousis, tačiau geri „centro“ ketinimai nebuvo suprasti. Susiklaidinęs N. Krstičius, iš pradžių skuodęs kuo toliau nuo įniršusio S. Schortsaničio, į graikus sviedė kėdę, o ši kliudė Ioannio Bourousio galvą, kuri netrukus pasruvo krauju.

 

Nukentėjusysis puolė aiškintis santykių su nesivaldžiusiu N. Krstičiumi, tačiau I. Bourousį sulaikė Graikijos nacionalinės komandos nariai. Saviškių ginti į aikštę puolė ir vienas graikų gerbėjas. Galiausiai rungtynės buvo nutrauktos.

 

{alfa2}