Už "Omnitel" paslaugas mokėsime internetu

„Omnitel” pereina prie elektroninių sąskaitų

Šiandien mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė „Omnitel” pradeda procesą, kurio metu per keletą mėnesių planuojama visiškai atsisakyti popierinių sąskaitų ir pakeisti jas elektroninėmis. Bendrovė klientams pasiūlys šiuolaikiškus ir ekologiškus elektroninius sąskaitų gavimo būdus, tarp jų ir naują Lietuvoje – sąskaitą, siunčiamą tiesiai į kliento mobilųjį telefoną.

„Kaip parodė patirtis, popierinės sąskaitos ne visuomet pasiekia adresatą arba pasiekia jį pavėluotai. Be to, gaminant ir siunčiant popierines sąskaitas sunaudojama daug popieriaus ir energijos išteklių”, – sprendimą pereiti prie elektroninių sąskaitų aiškino „Omnitel” viceprezidentas komercijai Remigijus Štaras.

Privatiems klientams „Omnitel” pasiūlys visiškai naują sąskaitos gavimo būdą – sąskaitą į mobilųjį telefoną. Klientas kiekvieną mėnesį gaus SMS žinutę su aktyvia nuoroda į sąskaitą už jam suteiktas „Omnitel” paslaugas. Paspaudęs nuorodą, klientas prisijungs prie „Omnitel” savitarnos mobiliajame internete telefone ir peržiūrės savo sąskaitos informaciją. Sąskaitą mobiliajame telefone bus galima peržiūrėti nemokamai. Dalis „Omnitel” privačių klientų sąskaitas į mobiliuosius telefonus gaus jau lapkričio 17 d.

Gauti sąskaitas privatūs ir verslo klientai galės ir kitais jiems patogiais būdais: elektroniniu paštu, į internetinės bankininkystės sistemą (tik privatūs klientai) arba bet kuriuo metu peržiūrėti sąskaitą pdf formatu „Omnitel” savitarnos svetainėje, adresu www.omnitel.lt/savitarna.

Klientams, kurie ir toliau pageidaus gauti popierines sąskaitas paprastu paštu, „Omnitel” tokią galimybę suteiks. Norintys gauti popierines sąskaitas paprastu paštu, galės šią paslaugą užsisakyti skambindami nemokamu numeriu 1566 arba šiuo numeriu siųsdami SMS žinutę su tekstu „P”. Popierinės sąskaitos jiems bus siunčiamos už 3 Lt (PVM įskaičiuotas) mėnesinį mokestį, kuris padengs popieriaus, spausdinimo ir siuntimo išlaidas.

Apie sąskaitų siuntimo būdo pokyčius klientai bus informuoti iš anksto laiškais, kuriuos jie gaus kartu su paskutinį kartą paprastu paštu siunčiamomis popierinėmis sąskaitomis. Perėjimo prie elektroninių sąskaitų procesą bendrovė planuoja baigti 2009 metų pradžioje.