Sekmadienio receptas

Žaliosios salotos

Jums reikės:

200 g žiedinio kopūsto,
200 g brokolių,
ryšulėlio sėjamosios pipirinės,
lazdelės saliero,
1 žaliosios paprikos,

nedidelio žalio agurko,
svogūnų laiškų,
petražolių,
šaukšto kaparėlių,
2 virtų kiaušinių.

 

Paruošimo0 būdas:

Brokolius ir žiediniu kopūstus išvirkite garuose arba pasūdytame vandenyje. Prieš dedant į salotinę, juos šiek tiek padžiovinkite. Smulkiai suplėšykite pipirinę; salierą, agurką ir pipirą supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūnų laiškus ir petražoles, viską sudėkite į indą ir suberkite kaparėlius.

 

Užpilui: 1–1,5 šaukšto radono vyno acto, 2 šaukšteliai garstyčių, šaukštelis alyvuogių aliejaus, ketvirtis šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų, skiltelės česnako, druskos pagal skonį.

Pagaminkite užpilą ir jį užpilkite ant salotų. Ant viršaus papjaustykite kiaušinio.

Skanaus!

{alfa2}