Sekmadienio recepas

 Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi

Jums reikės:

2.5 kg kumpio su oda
druskos, šviežiai grūstų pipirų
125 ml apelsinų sulčių
75 g rudojo cukraus
2 šaukštai garstyčių
2 šaukštai medaus

Pagaminimo būdas:

Ištrinkite kumpį druska, pipirais ir palikite parai marinuoti vėsioje temperatūroje. Riebųjį kumpio paviršių su oda supjaustykite rombais. Taip paruoštą kumpį dėkite į keptuvą ir kepkite 180 C temperatūroje 2 val.

 

 

Apelsinų sultis maišykite su cukrumi, medumi ir garstyčiomis, kol cukrus ištirps. Tada mišinį užkaiskite ir maišydami kaitinkite ant mažos ugnies 10-15 minučių, kol sutirštės.

Ištraukite kumpį iš orkaitės, iš visų pusių aptepkite paruoštu glajumi. Kepkite dar 30 min, kas 10 minučių vis aptepdami glajumi.

Išjungę orkaitę, palaikykite joje kumpį dar 10 min. Prieš tiekdami kumpį dar kartą aptepame glajumi.

 

Skanių pietų!