KOKIOS BIURO KĖDĖS – DARBUOTOJŲ SVAJONĖ?

Retas biuro darbuotojas norėtų darbo vietoje sėdėti ant prastos, nepatogios kėdės, neturinčios jokių techninių privalumų. Aišku, daug reikšmės biurui turi kėdžių dizainas, nes nuo jo priklauso bendras ofiso įvaizdis. Tačiau tikrai gerą įvaizdį biurui garantuoja tik ergonomiškos darbuotojų kėdės. Tokios biuro kėdės tikrai yra kiekvieno darbuotojo svajonė.

Kokių biuro kėdžių galima rasti prekyboje?

Kai ieškote biurui pirkti kėdes, prisiminkite, jog pačios patikimiausios yra tos kėdės, kurios yra reguliuojamos, todėl jas nesunku pritaikyti prie bet kokio biure dirbančio žmogaus ūgio. Pardavėjai pirkėjams siūlo gana platų biuro kėdžių asortimentą. Galima rinktis kėdės ir su ratukais, ir be ratukų, kėdes skirtas darbui su kompiuteriu, medines arba plastikines. Tos pačios kėdės, kurios yra reguliuojamo aukščio, tinka ne tik biurui, bet ir darbui namuose. Taip pat ergonomiškas biuro kėdes galima įrengti ir moksleivių ar studentų darbo kambariuose.

Kokias kėdes galima pavadinti geromis biuro kėdėmis?

Gera biuro darbo kėdė privalo būti ne tik stabili, bet ir labai patvari. Jos ergonomika reikalinga tam, kad darbuotojas ant tokios kėdės sėdėdamas galėtų ne tik laisvai jaustis, nevaržyti judesių, bet ir tuo pačiu išlaikytų taisyklingą laikyseną. O pačios geriausios būna tos kėdės, kurių konstrukcija leidžia reguliuoti ne tik jų aukštį, bet ir porankių kampą bei aukštį. Idealus atvejis, kai ir pats kėdės atlošas leidžiasi reguliuojamas, nes tada labai patogu į jį atsiremti. Esama ir tokių kėdžių, kurios gali pasigirti net reguliuojama atrama galvai. Geras biuro kėdes galite rasti – https://www.ofisasprabangiai.lt/produktai/biuro-kedes-ergonomines/biuro-kedes-su-ratukais.

Į ką būtina atkreipti dėmesį, renkantis biurui darbo kėdę?

Prieš perkant biuro kėdę, pirmiausiai būtina išsiaiškinti, ar jos atkaltė pagaminta iš tvirtų medžiagų, nes tik tokia atkaltė leidžia darbuotojui patogiai į ją remtis. Svarbu ir tai, kad darbuotojo kėdė leistų išlaikyti taisyklingą stuburo padėtį per visas darbo dienos valandas. Tik tokiomis sąlygomis darbuotojas bus apsaugotas nuo įkyraus nugaros skausmo. O tada, kai pasirūpinta darbuotojo patogumais, galima atskirai pagalvoti ir apie pačią perkamų kėdžių išvaizdą, kokį įvaizdį jos suteiks biurui.