3 skirtingo žanro knygos, kurias verta perskaityti moterims

Skaitymas – labai didelis malonumas ir tuo pačiu daugeliu aspektų labai naudingas užsiėmimas nepaisant lyties ar amžiaus. Įtraukiančios, įdomios, prikaustančios dėmesį geros knygos leidžia ne tik sužinoti naujų dalykų, bet ir nusikėlus į knygos puslapius bent trumpam pabėgti nuo rutinos, atsipalaiduoti, skirti laiko tik sau. O kokias gi knygas skaito moterys? Jūsų dėmesiui keletas knygų idėjų! 

Clarissa Pinkola Estes Bėgančios su vilkais

Ši knyga daugelyje šalių jau gana seniai yra pelniusi populiarumą, taip pat yra įvertinta ne viena prestižine premija. Galbūt vertėtų pradėti nuo to, kad pati knygos autorė iki šiol aktyviai kovoja žmonių teisės klausimais. O populiariausias ir skaitytojų širdis savo unikalumu ir psichoanalizės plėtojimu pavergęs kūrinys – būtent Bėgančios su vilkais. Tai kūrinys, kurio, tikėtina, neperskaitysite labai greitai. Jis priverčia susimąstyti, sustoti, analizuoti save. Bėgančios su vilkais – galimybė per mitus bei pasakas suprasti ir atskleisti moters archetipą. Koks yra prigimtinis moters laisvės ir pasirinkimų pojūtis? Paėmusios knygą į rankas veikiausiai suprasite, kas yra laukinė prigimtis ir ar ji vis dar gyva šiandien.  

Hayden Herrera Frida: Fridos Kahlo biografija

2020 metais Lietuvoje knygynus išvydo naujo leidimo Hayden Herrera knyga apie išties netipinės menininkės meksikietės Fridos Kahlo gyvenimą. Tai yra viena iš tų knygų, kurią verta įtraukti į būtinos perskaityti literatūros sąrašą. Čia gausu įvairių iliustracijų, nuotraukų, darbų pavyzdžių, kurie papildo dailininkės istoriją. Kaip knygoje tai perteikiama? Autorė daug dėmesio skyrė Fridos asmenybei, analizavo dienoraščius, laiškus, mylimųjų bei draugų rašytinius pasakojimus ir jais remdamasi perteikė Fridos išgyvenimus knygos puslapiuose. Tam tikra prasme tai gana tikslinga, išsami ir spalvinga biografija. Galbūt vienas skaitytojas knyga įkvėps, galbūt kai kuriomis detalėmis šokiruos, tačiau tikrai nepaliks abejingų. 

Fredrik Backman Gyveno kartą Uvė

O kaipgi be įkvepiančių, įvairius išgyvenimus sukeliančių romanų? Jeigu ieškote knygos, kuri įtrauktų, sukeltų juoką, o tuo pačiu ir sugraudintų, tuomet Gyveno kartą Uvė – puikus pasirinkimas. Trumpai tariant, tai knygą apie vyriškį, mielą, tačiau ne visuomet patenkintą. Visgi knygoje atsiskleidžia ir kita seno bambeklio pusė bei gyvenimo istorija. 2015 metais išleistas šia skandinaviškojo humoro kupina knyga paremtas Haneso Holmo režisuotas filmas.