Ar naudinga miegoti dienos metu?

Turbūt šiuolaikiniam žmogui yra ganėtinai sudėtinga kalbėti apie miegą dieną, kai reikia nuveikti tiek įvairiausių darbų darbelių, o juk galiausiai ne kiekvienas sugeba pasidaryti pertraukėles ramiam skaniam kavos puodelio išgėrimui darbo dienomis. Todėl, atsižvelgiant į tai, ir suprantant, kad darbadieniais yra pakankamai sudėtinga leisti sau pamiegoti dieną, patariama tai daryti bent jau poilsio dienomis.

Moksliniai tyrimai parodė, kad tinkamiausias laikas miegui dieną yra nuo 12 valandos iki 15 valandos. Būtent šis valandų intervalas, skirtas miegui dieną, gali padaryti tikrus stebuklus, kai yra siekiama išsaugoti ilgiau kūno grožį bei jaunystę.

 

Miegas dieną taipogi padės sumažinti raukšles, prisidės prie geresnio virškinimo skatinimo, padės sumažinti stresą. Būtina pabrėžti ir tai, jog pailsėję dieną jausitės kur kas žvaliau, energingiau, Jus aplankys kur kas geresnė nuotaika.

 

Nepaisant aukščiau išvardintų teigiamų miego dieną savybių, turite žinoti dar ir tai, kad miegoti dieną yra nepatariama ilgiau kaip valandos su puse. Ir vis dėlto, jei nesijaučiate labai pavargę ir žinote, kad tikrai neužmigsite, tada yra rekomenduojama tiesiog atsigulti ir užmerkti akis bent 10 – 15 minučių. Netgi ir toks trumpas poilsis bus tikra atgaiva visam kūnui. Be to, reikia pridurti, kad net ir kelios minutės poilsio padeda sumažinti nuovargį. Bent 10 – 15 minučių per dieną ramiam prigulimui gali atrasti kiekvienas, todėl vardan savo grožio, būtinai pailsėkite bent tiek minučių kiekvieną dieną. Visa tai galite padaryti net ir darbe, tiesiog įsitaisykite ramiai ant patogios sofos ir užmerkite akis, įsivaizduokite Jums gražius vaizdus (jūrą, saulę, gražų smėliuką ir t.t.) – taip tiesiog lengviau atsipalaiduosite.

 

Gerai žinomas ispanų dailininkas Salvadoras Dali net kelis kartus per dieną ilsėdavosi tokiu būdu: įsitaisydavo krėsle, užmerkdavo akis, o rankose laikydavo arbatinį šaukštelį. Turbūt kyla klausimas, kam jam jo reikėdavo? Atsakymas yra labai paprastas: kai tik šis tapytojas pradėdavo snausti, šaukštelis nukrisdavo ir Salvadoras Dali pabusdavo įgavęs šiek tiek naujų jėgų ir vėl kibdavo į darbus.

 

Taigi, galima daryti tokias išvadas:

 

geriausias laikas miegui dieną yra nuo 12 iki 15 valandos;

optimali poilsio trukmė gali siekti nuo 20 iki 30 minučių;

norint geriau pailsėti, reikia nežiūrėti prieš užmiegant televizoriaus ir taip pat rekomenduojama neskaityti įvairiausių informacijos šaltinių, kurie būtų susiję su žiauriais įvykiais ar pan. Prieš miegą geriau paskaitykite mėgstamą knygą arba tiesiog pasvajokite, išgerkite skanios arbatos puodelį;

patariama prieš užmiegant išvėdinti kambarį, kad poilsis būtų dar produktyvesnis, kadangi grynas oras suteiks galimybę geriau išsimiegoti.

 

Šaltinis: grozioklubas.lt