Suvalgyk mažiau – atrodyk liekniau

Jautiesi alkana net ką tik pavalgiusi? Tokiu atveju turėtum išmokti kovoti su nevalingu alkio jausmu. Juk nenori veidrodyje išvysti ant klubų „prilipusių“ kelių papildomų kilogramų ir skųstis dėl nei iš šio, nei iš to atsiradusių sveikatos problemų? Tavo kūnui reikia maisto tam, kad gautų energijos, tačiau kas per daug – tas nesveika.


Reguliariai maitinkis. Žmogaus organizmui maistas būtinas, tad maitintis privalai reguliariai. Geriausia valgyti 5 kartus per dieną: pusryčius, pietus, vakarienę ir du kartus užkandžiauti. Gali valgyti ir dažniau, tačiau mažesnėmis porcijomis.

Rinkis sveiką maistą

 

Valgyk maisto produktus, gausius vitaminų bei maistingųjų medžiagų.


Gerk vandenį

 

Jis puikiai tinka numalšinti alkiui. Kasdien išgerk bent po 8 stiklines vandens, kuris būtinas norint apsaugoti organizmą nuo dehitratacijos. Vanduo padeda iš organizmo pašalinti įvairius toksinus ir skatina medžiagų apykaitą.

Užsiimk mėgstama veikla

 

Neturėdamos, ką veikti (nors ir ką tik pavalgėme), dažnai griebiame pirmą po rankas pasitaikiusį užkandį, o tai mūsų figūrai – tikrai ne į naudą. Užsiimdama tuo, ką labiausiai mėgsti, neturėsi laiko galvoti apie alkį ir užkandžius.

Valgyk maistą, mažinantį apetitą

 

Tam puikiai tiks obuoliai, žuvis, kiaušiniai ir pan. Juose nedaug kalorijų, tad jų suvartosi nedaug ir nesijausi alkana.

Valgyk lėtai

 

Kramtyk lėtai ir valgyk iš mažesnio dydžio lėkščių. Taip apgausi savo organizmą, jog valgai daugiau. Valgydama lėtai ne tik suvalgysi mažiau, bet ir paspartinsi savo medžiagų apykaitą ir virškinimą.

 

 

{alfa2}