Skausmas – tai bausmė už kaltę

Tradicinėje medicinoje esama psichosomatinių krypčių, kurių atstovai tvirtina, esą daugumos mūsų ligų priežastis – psichologiniai dalykai. Jei jums ką nors skauda – veikiausiai jaučiate vienokią ar kitokią kaltę. Skausmas – tai bausmė už kaltę.

Alergija – apsauginė reakcija, susijusi su nepasitikėjimu savimi, patirtais stresais, baime. Ta pati priežastis sukelia ir odos ligas. O furunkulai (šunvotės) atsiranda tuomet, kai žmogus viduje „verda“, neleisdamas emocijoms ir jausmams prasiveržti į paviršių.

 

Gerklės ligos – nuoskaudos požymis. Gerklę dažnai skauda vaikams, kurių tėvai nuolat pykstasi. Kosulys gali tapti savotiška apsauga vengiant kokios nors nemalonios situacijos.

 

Jei skauda kaklą – tai rodo, kad žmogus pernelyg atkaklus ir atsisako priimti kitą nuomonę, kuri skiriasi nuo jo paties.

 

Problemos su skydliauke pasireiškia, kai negalime įgyvendinti savo gyvenimo planų.

 

Plaučių ligos išreiškia mūsų neįsisąmonintą gyvenimo baimę.

 

Širdies ir kraujagyslių sistema labiausiai kenčia nuo negatyvių emocijų, ypač nuo kaltės, beviltiškumo, meilės be atsako, nusivylimo. Štai kodėl nuo infarktų ir insultų dažniausiai miršta vyrai – jie pripratę visko siekti jėga, atkaklumu, bet kokiomis priemonėmis.

 

Aukštas kraujospūdis kankina tuos, kurie gailisi kokių nors praeities įvykių. Žemas kraujospūdis – žmones, jaučiančius nepilnavertiškumo kompleksą.

 

Problemos su akimis rodo, kad atsisakome matyti kokias nors savo gyvenimo realijas.

 

Ausų ligos reiškia, kad nenorime girdėti tam tikrų dalykų. Jei jaučiate skausmą ausyse – veikiausiai jums daug neigiamų emocijų suteikė informacija, priimta per klausą.

 

Skrandžio ligos signalizuoja, kad žmogui sunku adaptuotis, prisitaikyti pakitusioje situacijoje. Jei ši situacija ne tik nepatogi, bet dar ir kelia baimę – gali išsivystyti ir skrandžio opa.

 

Antsvoris, nutukimas atsiranda kaip psichologinė apsauga nuo gyvenimo negatyvo.

 

Akmenys inkstuose arba tulžyje užauga, kai ant ko nors labai stipriai pykstame.

 

Stuburo ligos – ženklas, kad jums stinga emocinio palaikymo arba kad niekaip negalite apsispręsti, kas jūsų gyvenime yra tikrieji prioritetai.

 

Lytinių organų ligos visada susijusios su problemomis meilės srityje, su nepasitikėjimu savo vyriškumu arba moteriškumu.

 

Kojos – mūsų gyvenimo atramos simbolis, todėl jei kojas skauda, jos ima tinti, reiškia, nebejaučiate tvirto pagrindo po kojomis, nesate patenkinti savo gyvenimu, su nerimu laukiate rytojaus.

 

Artritas ir podagra labiausiai puola tuos, kuriems stinga aplinkinių meilės, taip pat žmones, kurie yra pernelyg kritiški sau, pyksta ant viso pasaulio.

 

Galiausiai bet kokios rūšies augliai, manoma, atsiranda nuo to, kad žmogus ko nors labai stipriai nekenčia.

 

Mūsų organizmas – subtilus dalykas, jam reikia individualiai parinktų priemonių. Rasti savo vaistą, o kartu su juo – ir kelią link sveikesnio gyvenimo, ne taip jau paprasta. Vien specialisto pagalbos dažnai nepakanka – tenka ir patiems padirbėti su savimi.

 

Šaltinis: horo.lt

 

{parasas}