Kaip reikėtų tinkamai plauti plaukus?

Svarbu galvą plauti reguliariai, nes aplinkoje yra gausu įvairiausių dulkių bei teršalų, kurie kenkia ir plaukams. Be to, ilgainiui padaryta žala plaukams, pasidaro matoma vien pasižiūrėjus į plaukus. Laikui bėgant plaukai pradeda atrodyti pažeisti, nušiurę.

Reikia pabrėžti, kad dažniausiai moterims patinka eksperimentuoti su šampūnais ir išbandyti vis kitus. Tai tikrai nėra blogai, kadangi tik taip Jūs galėsite atrasti tą, kuris Jums tinka labiausiai. Net kosmetologai pataria keisti šampūnus, kadangi ilgą laiką vienas ir tas pats naudojamas šampūnas ilgainiui praranda efektyvumą.

 

Pagrindinės plaukų plovimo taisyklės:

 

1. Prieš galvos plovimą, būtinai gerai iššukuokite plaukus.

2. Visiškai sudrėkinkite plaukus, kiekvienas plaukas turi būti šlapias, kai įsitikinsite, kad taip yra, tik tada pradėkite plauti plaukus šampūnu.

3. Šampūną siūloma praskiesti su vandeniu. Tiesiog į saują su šampūnu įlašinkite kelis lašus vandens.

4. Pirštų pagalvėlėmis šampūną pirmiausia įtrinkite į plaukų šaknis, o paskui pirštais slinkite žemiau, iki plaukų galiukų.

5. Kai šampūną paskirstote po visus plaukus, tuomet bent minutę galvą pamasažuokite.

6. Kruopščiai nuplaukite šampūną su šiltu vandeniu, plaukus gerai išskalaukite.

7. Nusausinkite drėgnus plaukus švariu rankšluosčiu.

8. Plaukus šiek tiek palaikykite įvyniotus į rankšluostį, po to, kai plaukai bus apdžiuvę,  rekomenduojama juos švelniai iššukuoti ir tik tuomet pradėti juos džiovinti taip, kaip esate pratusi.

 

Šaltinis: grozioklubas.lt