Muzikinių pomėgių horoskopas

Popsas ar klasika? Sėsti prie fortepijono ar sumokėti muzikantui, kad pagrotų? Muzikinius sprendimus lemia ne tik situacija, bet ir žvaigždės!

Avinas. Muzikiniai Avino pomėgiai nėra pastovūs ir nuoseklūs. Paprastai jo mylimiausi kūriniai – tai keletas populiarių visuotinai pripažintų hitų, kurie šiuo metu yra ant bangos. Jei paklaustumėte Avino kokia muzika jam patinka po mėnesio – veikiausiai šiandieninius savo favoritus jis būtų jau ir pamiršti spėjęs. Tam tikru momentu muzika gali patraukti Avino dėmesį, jį sujaudinti, bet greitai vieną melodiją pakeis kita, o šią po kiek laiko – dar viena.

 

Jautis. Jaučiai savo prigimtimi stiprūs, emocionalūs ir jausmingi. Jaučiams patinka muzika, bet ji dažniausiai tampa tik priemone, o ne tikslu. Jaučiai retai kada patys renkasi, kokios muzikos klausytis. Jie tiesiog įsijungia radiją ar televizorių. Todėl dažniausiai jie klauso populiarių hitų, o esant atitinkamai nuotaikai dievina kūrinius, atliekamus kamerinėje aplinkoje, bičiulių rate, pritariant gitara.

 

Dvyniai. Viena iš Dvyniams būdingų savybių – vidinis poreikis ne tik jausti, bet ir išoriškai pabrėžti savo išskirtinumą. Tai galioja ir kalbant apie muzikinį skonį. Dvyniai dažnai vieni iš pirmųjų aptinka dar niekam nežinomus atlikėjus, jie pirmieji pasineria į naujausias muzikos sroves. Jie nuolat stengiasi atrasti ką nors nauja arba pažvelgti į gerai žinomus kūrinius netikėtu kampu.

 

Vėžys. Vėžiai neįtikėtinai muzikalūs. Juos galima pavadinti tikrais muzikos ir meno gurmanais. Vėžių muzikiniai pomėgiai gali būti įvairūs. Jiems patinka muzika, kurioje atsispindi esminiai jų charakterio bruožai. Vėžių mėgstamiausi kūriniai išsiskiria emocionalumu. Šio ženklo atstovai iš esmės atmeta įvairiausius perdirbinius, tuojau pat pajunta „chaltūrą“, kur trūksta nuoširdumo ir dominuoja falšas bei komercija.

 

Liūtas. Liūtams patinka muzika, ji tampa neatskiriama jų gyvenimo dalimi – bet ne pagrindine, o tik prieskoniu. Nes labiausiai Liūtą dominančia sfera visada liks jo hobis, darbas, visuomeninė veikla, politika. Retai pasitaiko po Liūto ženklu gimusių fanų, dievinančių konkretų atlikėją ar grupę. Dažniau Liūtas tampa žmogumi, kuris pats „užsako muziką“, jis puikiai žino, ko yra vertas jis pats ir ko – muzika. Pagrindinis Liūto reikalavimas – kad muzika derėtų prie situacijos, paklustų taisyklėms.

 

Mergelė. Mergelės muzikinį skonį daugiausia ugdo aplinka. Savo muzikinius favoritus Mergelė renkasi iš muzikos, kurios klausosi jos draugai, tėvai, pažįstami. Bet, nepaisant to, Mergelės labai tiksliai suskirsto, kas joms patinka ir kas – ne. Priklausomai nuo šeimos, auklėjimo ir draugų rato tai gali būti ir estrada, ir klasika, ir bardų dainos ir daugybė kitų muzikos pakraipų. Bet kuriuo atveju Mergelės mieliausiai renkasi emocingą, labiau malonią ir komfortišką nei agresyvią muziką.

 

Svarstyklės. Muzikos supratimas visada eina greta žmogaus sielos supratimo, todėl Svarstyklės savo prigimtimi gana muzikalios. Šis Zodiako ženklas turi daug jautrių, dėmesingų klausytojų bei profesionalių atlikėjų. Žmonės, gimę po šiuo ženklu, paprastai nusimano muzikoje ir džiūgauja, jei jiems pasiseka atrasti grupę ar atlikėją, kuris dar neatsidūrė visuotinio dėmesio centre. Su šiais žmonėmis labai malonu pasikalbėti, o jei pokalbis pakrypsta apie muziką – apskritai vienas džiaugsmas.

 

Skorpionas. Aistringa Skorpiono prigimtis lengvai randa nusiraminimą muzikoje. Skorpionas pripažįsta tik tokią muziką, kuri atitinka jo griežtus reikalavimus. Priklausomai nuo susiklosčiusių aplinkybių, Skorpionams gali patikti ir rimtoji muzika, kuriai suprasti reikia dvasinių pastangų, bet gali klausytis ir paprastų, neįmantrių popso dainelių. Tarp Skorpionų esama daug muzikos gerbėjų ir aršių kritikų. Pagrindinis Skorpiono atrankos kriterijus – jo paties nuomonė ir nuotaika.

 

Šaulys. Kalbant apie muziką, Šauliai lieka ištikimi savo charakteriui. Jie retai tampa sudėtingos muzikos ar akademinės klasikos gerbėjai. Bet vargu ar susižavės ir tuščiu popsu. Jų mėgstamiausi muzikos kūriniai turi virpinti sielos stygas. Tai gali būti bardų dainos, geras rokas, šimtmečių patikrinti klasikos šedevrai.

 

Ožiaragis. Ožiaragio muzikinis skonis varijuoja gana plačiai, dažniausiai jį lemia tai, kokia muzika populiariausia šiuo metu. Teisinga būtų paminėti, kad Ožiaragiai greitai atranda jiems įdomiausias muzikos naujienas, o klausydamiesi muzikos patiria tikrą, nuoširdų pasitenkinimą.

 

Vandenis. Keliais žodžiais nusakyti Vandenio muzikinį skonį labai sunku. Jis toks įvairus, kad net suėję draugėn du Vandeniai, kurių muzikiniai skoniai panašūs, tikrai įvardytų skirtingas priežastis ir motyvus, kodėl jiems artima būtent tokia melodija. Tarp Vandenių daug gerų muzikantų, jie noriai imasi įvairiausių žanrų. Vandeniai muzikos pasaulyje įpučia naujų gaivių vėjų.

 

Žuvys. Žuvims muzika – gimtoji stichija, tarsi oras, kuriuo jos kvėpuoja. Muzikoje jų jausmai atsispindi tarsi veidrodyje. Muzika apima visą jų esybę, pavergia, keičia nuotaiką: tai nuteikia liūdesiui ir apmąstymams, tai dovanoja energiją ir gyvenimo džiaugsmą. Žuvys – puikūs klausytojai, gebantys visiškai ištirpti muzikos garsuose. Tai vienas muzikaliausių Zodiako ženklų.

 

Šaltinis: eli.lt

 

{parasas}