Keletas gudrybių kambario erdvei išplėsti

Maži kambariai paprastai atrodo jaukiai. Tačiau kartais taip norisi daugiau erdvės. Jei esate pasiruošę pakeisti savo kambario interjerą, galbūt pravers kai kurie naudingi patarimai.

Venkite ryškių ir kontrastingų spalvų. Kambarys atrodys didesnis, jei sienos bus baltos ar pastelinės spalvos. Šaltos spalvos kambarį didina, o šiltos mažina. Kambarys atrodys erdvesnis, jei sienos, lubos ir grindys bus panašių atspalvių.

 

Šviesūs tonai turi dominuoti ir grindų dangoje – rinkitės šviesaus medžio grindis arba laminatą, patieskite šviesų kilimą.

 

Luboms paprastai renkamės baltą spalvą. Tačiau jei tai atrodo pernelyg paprasta ir nuobodu, eksperimentuokite su žydra spalva. Jei lubas išdažysite melsvai, paieškokite ir panašaus atspalvio šviestuvų – melsvos lubos primins dangų, o kas gali būti erdviau? 

 

Pasirūpinkite tinkamu apšvietimu. Mažam kambariui idealiausi pastatomi šviestuvai arba paslėptas apšvietimas. Žinoma, idealiausia, jei į kambarį patenka daug natūralios šviesos.

 

Rinkitės šviesius baldus. Priešingu atveju, jie „suvalgys“ erdvę. Išlošite daugiau erdvės, jei baldai bus žemi ir minimalistinio dizaino. Tarkime, didelę sofą pakeiskite mažesne ir dviem krėslais.

 

Baldus išdėliokite kampuose ir pasieniais – jie neatims taip reikalingos erdvės kambario viduryje.

 

Geriau rinktis atviras lentynas ir spintas, neperkraukite lentynėlių niekučiais.

 

Atsikratykite nereikalingų daiktų. Elementaru: kuo mažiau daiktų kambaryje – tuo didesnis jis atrodo.

 

Stikliniai ir veidrodiniai baldai sukurs atviros erdvės įspūdį. 

 

Veidrodžiai – puikus sprendimas norint išplėsti erdvę. Jei ryšitės vieną kambario sieną padaryti veidrodinę, kambarys atrodys kur kas didesnis.    

 

Plonos, lengvos vienspalvės užuolaidos tiks kur kas labiau nei storas gobelenas ar kontrastingų spalvų audinys. 

 

Jei mėgstate meną, geriau kambaryje kabinkite vieną didesnį, nei kelis mažus paveikslus.

 

Labiausiai dėmesį patraukiantį daiktą – gražų toršerą, gėlę – statykite nuo įėjimo labiausiai nutolusiame kambario kampe – įėjus į kambarį žvilgsnis nukryps giliau ir sudarys didelės perspektyvos įspūdį.

 

Susiaurinti arba išplėsti kambarį padės vertikalios arba horizontalios linijos.

 

Jei turite galimybę, rinkitės plokščiaekranį televizorių ir tvirtinkite jį prie sienos. Pagalvokite, ar jums tikrai reikia didelio kompiuterio. Nešiojamasis galbūt kainuoja daugiau, bet sutaupo namuose nemažą kampą.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}