Į ką pakuoti kalėdines dovanas?

Keistas klausimas? Juk visi žino, kad dovanos pakuojamos į dovaninį popierių. Tačiau yra gausybė būdų dovanas supakuoti originaliau ir pigiau nei įprastai, ypač jei tų dovanų gausu. Taigi pirmyn!

Vyniojamas popierius. Paprasčiausias, kartono spalvos popierius. Jis atrodys truputį vintage, tačiau palieka visišką laisvę jūsų fantazijai dekoruojant. Taip supakuotą dovaną galima aprašinėti, apipaišyti, apantspauduoti. Galima netgi užrašyti linkėjimus vietoj atviruko, kad gavusysis juos galėtų perskaityti prieš išpakuodamas dovaną.

 

Viena iš tokio pakavimo variacijų gali būti ekologiškas pirkinių maišelis, tiesiog prieš pakuodami nupjaukite dugną ir prakirpkite šoną – štai ir turite lakštą vyniojamojo popieriaus.

 

Laikraščiai. Laikraščiai vėlgi atrodo vintage ir gana originaliai. Pakuojant galima pasistengti ir parinkti, kad matytųsi tam tikros antraštės ar laikraščio vietos. Taip pat ant tokios pakuotės galima labai originaliai pateikti linkėjimus. Jei, pavyzdžiui, pakuosite dovaną bičiuliui ar giminaičiui į vietinį laikraštį, pirmiausiai galite užsakyti sveikinimą, skirtą būtent tam žmogui ir, žinoma, būtinai įsigyti laikraščio numerį, kuriame sveikinimas išspausdintas. Palinkėjimus galima pažymėti markeriu, kaip skelbimą, arba duoti bičiuliui užuominą, kad linkėjimus susirastų pats. Norint, kad siurprizas pavyktų, geriausiai, kad dovanos gavėjas neturėtų galimybės pamatyti laikraščio anksčiau laiko – galima sveikinimą užsakyti gretimo rajono vietiniame laikraštyje. Tiesa, gali būti keblu tokį laikraštį įsigyti (būtent tam tikrą numerį), tačiau mūsų artimieji juk nusipelno, kad juos nustebintume?

 

Jei nesiimame „aukštojo pilotažo“ su asmeniniais sveikinimais, tai pakavimo medžiagos galima gauti ir už dyką. Pavyzdžiui kai kuriose kavinėse ar visuomeninėse įstaigose būna specialūs leidinių numeriai, kuriuos galima išsinešti (vakarykštis ar praeitos savaitės laikraštis).

 

Vaikų piešiniai. Originali ir už širdies griebianti pakuotė. Žinoma, toli gražu ne kiekvienas piešinys vertas tapti pakavimo popieriumi: vieni per (pa)prasti, kiti gi verti išsaugojimo. Tačiau visuomet atsiranda tokių šedevrų, kuriais negaila ir tikrai norisi pasidalinti su artimaisiais. Taip vaiko piešinys gali tapti netgi dovanos dalimi.

 

Planuokite! Specialus dovanų pakavimo popierius paprastai brangus prieš šventes. Apsilankykite parduotuvėje po Kalėdų ar, netgi Naujųjų Metų ir įsigykite šio popieriaus pigiau. Vienintelis nepatogumas – jį teks saugoti ištisus metus.

 

{alfa2}