Ką apie jus sako kompiuterio darbalaukio paveikslėlis?

Jei skaitote šį straipsnį, vadinasi, esate prie kompiuterio. O jis turi savo darbastalio foną.

Kaip žinia, dauguma žmonių nekvaršina sau galvos smulkmenomis ir kompiuterio darbastalį pasilieka tokį, koks jau buvo jame įdiegtas. Arba renkasi tai, ką siūlo jame įdiegta sistema. Tai reiškia, kad arba žmogui nerūpi, kaip atrodo jo darbo stalas, arba žmogus tiesiog tingokas. Bet jei išsirinkote kažką ypatingo – tikrai galite sužinoti ir daugiau detalių apie save. Arba savo kolegą.

 

Saulėtekis arba saulėlydis. Jei darbalaukio piešinėliu pasirinkote saulėtekio arba saulėlydžio vaizdą, jus galima priskirti pavargusių romantikų kategorijai. Jums reikėtų skubiai ką nors pakeisti savo gyvenime – aplinką, bendravimo ratą, darbą ar bent jau savo įvaizdį. Veikiausiai daug laiko skiriate svajonėms ir planams, bet retai kada juos įgyvendinate, verčiau renkatės gyvenimą iliuzijų pasaulyje, kuriame jums patogu. Ir vis dėlto jums derėtų pamėginti bent kartą įgyvendinti savo svajonę – tai gali kardinaliai pakeisti jūsų gyvenimą ir atverti naujas perspektyvas – tokias, kokių nė nesapnavote!

 

Peizažas. Peizažą ant darbalaukio dažniausiai renkasi uždari žmonės, mieliau laiką leidžiantys uždarose patalpose – tad pasąmoningai ieško erdvės. Peizažas jiems padeda kovoti su stipriau ar silpniau išreikšta atviros erdvės baime. Jei jūs – kaip tik toks žmogus, rekomendacija akivaizdi: daugiau pasivaikščioti! O bevaikštant galima susikurti ir naują darbalaukį – fotografuokite jums patikusius vaizdus, atsivėrusias erdves, parkus, skverus. Galite atrasti tokių rakursų, kad aplinkiniai negalės patikėti, jog tai – visiems pažįstamos ir šimtus kartų išvaikščiotos vietos.

 

Natiurmortas. Jei jums priimtiniausias negyvas atspindys, vadinasi, esate statiškas žmogus, kuris sunkiai prisitaiko prie permainų. Net ir į kitą vietą perstumta kėdė gali tapti jūsų nepasitenkinimo priežastimi. Nebijokite savo baimių, geriau jas provokuokite – dažniau keiskite įprastą aplinką, atkurkite santykius, o gal net susipykite su tais, kurių senokai nebenorite matyti savo gyvenime. Ir greitai natiurmortą pakeis visai kitoks paveikslas. Dinamiškesnis, geriau atitinkantis jūsų naująją nuotaiką.

 

Abstrakcija. Žmogui, turinčiam tokį darbalaukį, paprastai būna sunku susigaudyti savuose troškimuose, atsirinkti, ko jam iš tikrųjų reikia. Chaoso karalius – štai kaip galima pavadinti žmogų, kurio ekrane puikuojasi ratilai, kvadratai, laužtos linijos. Beje, jis ne tik pats plūduriuoja tokioje būsenoje, bet ir provokuoja aplinkinius netvarkai – tiek galvoje, tiek reikaluose, tiek aplinkoje. Jam reikėtų pasistengti suteikti savo gyvenimui daugiau tvarkos, planuoti ne tik reikalus, bet ir norus – tada aplink jus sumažėtų nervingumo, viską ilgainiui pakeistų harmonija ir stabilumas.

 

Ryškios gėlės. Jūsų gyvenime katastrofiškai trūksta ryškių spalvų ir emocijų. Jei jūs specialiai ieškote paveikslėlio darbalaukiui su įvairiaspalve puokšte ar vienu egzotišku žiedu tai – signalas, kad jūsų gyvenime pernelyg mažai šventės, o jūsų išgyvenimų intensyvumas priklauso tik nuo darbo. Pradėkite sau rengti nedideles „iškrovos dienas“ – susitikite su draugais įspūdingoje aplinkoje, pradėkite piešti, net jei spalvotus pieštukus paskutinį kartą laikėte pradinėje mokykloje, o dailininko talentas jumyse taip ir neprabudo. Juk tai – ne priežastis atsisakyti realiai savo rankomis sukurto grožio. O audringų emocijų pasisemkite sąmoningai. Pavyzdžiui, šokite su parašiutu. Arba įsimylėkite!

 

Kosmosas. Marso peizažai ir žvaigždėtas dangus monitoriuje – globalaus žmogaus skiriamasis bruožas. Paprastai šių žmonių užmojai pranoksta jų galimybių ribas. Bet ir tai, ką jie vis dėlto pajėgūs nuveikti, būna globalu. Jie nemoka mąstyti mažomis kategorijomis, visada žvelgia į ateitį, planuoja savo būsimus žingsnius, kad rytoj keliautų tiesiai į sėkmę. Ir tai puiku! Tik šiek tiek nuobodoka. Gal jums vertėtų kai kada pakeisti paveikslėlį, kad savo gyvenimą pagardintumėte ko nors nenuspėjamo prieskoniu?

 

Žmonės. Realūs ar piešti žmonės ant darbastalio reiškia, kad jums patinka jaustis įvykių sūkuryje, stebėti savo pažįstamų įpročius, galbūt net provokuoti juos tam tikriems veiksmams. Gali būti, kad visus aplinkui laikote kiek menkesniais už save. Nusileiskite ant žemės, apsidairykite – netrukus suprasite, kad tie, kurie yra aplink jus, gali padėti įgyvendinti jums daugelį troškimų ir planų, jei tik liausitės pasąmoningai kūrę psichologinius barjerus ir didinę distanciją.

 

Autoportretas. Jūsų nuotrauka monitoriaus darbastalyje – tai mėginimas priminti aplinkiniams savo reikšmingumą, įteigti jiems savo asmenybės svarbą, parodyti, kad užimate lyderio pozicijas. Paprastai savo atvaizdą renkasi žmonės, kurie linkę savęs neįvertinti, arba atvirkščiai – pervertina. Vieni nori savo reikšmingumą sustiprinti savo pačių akyse, kiti – pademonstruoti jį aplinkiniams. Tai nėra labai blogai. Svarbiausia – pasistenkite to reikšmingumo nedemonstruoti kitais būdais: bendravimu ir elgesiu. Ir venkite kitų snobiškų įpročių.

 

Asmeninio albumo nuotraukos. Jei jūsų darbastalį puošia asmeninio albumo nuotraukos – vadinasi, esate kūrybinga asmenybė, dievinate permainas, jums patinka kai jus supa gražūs daiktai, o darbų įkarštyje turite galimybę tiesiog nuleisti žemyn „Wordo“ ar „Excelio“ langus ir keletą akimirkų pasigrožėti atostogų, šeimos šventės vaizdais. Tai – ne grimzdimas į save, o kūrybinio proceso dalis. Svarbiausia – kad tie prisiminimai pernelyg neužgožtų dabarties, netrukdytų darbui ir nepasiglemžtų visų jūsų minčių.

 

Teatras. Kaukes, pjesių scenas renkasi žmonės, kurie turi gyvenime ką slėpti. Jie renkasi ne „būti“, o „atrodyti“, nes mano, kad jų tikrosios mintys arba gyvenimas nėra įdomu. Jei esate uždaro būdo iš prigimties, jums patinka pasimatuoti skirtingus vaidmenis ir niekada iki galo neatskleidžiate savo asmenybės, veikiausiai praleidžiate gyvenime kai ką labai svarbaus. Aplinkiniai jaučia jūsų nenuoširdumą ir atsako jums tuo pačiu.

 

Šaltinis: horo.lt

 

{parasas}