Jaunimas margučius iškeitė į alkoholinius gėrimus

Akmenės rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai, kartu su policijos rėmėjais, balandžio 22 d. trečią kartą, atšilus orams, Naujosios Akmenės mieste ir rajone vykdė tikslinę priemonę „Jaunimas“ ir „Vieša vieta – saugi vieta“.

Atšilus orams, jaunimas barus ir kavines keičią į viešas vietas, parkų skverus, kur su draugais leidžia laisvalaikį, gurkšnodami alkoholinius gėrimus – alų, sidrą.

 

Organizuojant priemonę pareigūnai nesitikėjo nustatyti daug teisės pažeidimų. Tačiau pareigūnams organizuotos priemonės metu lankantis jaunimo susibūrimo vietose, nustatyta 20 pažeidėjų (iš jų vienas nepilnametis), kurie viešoje vietoje gėrė alkoholinius gėrimus, tai yra pažeidė LR ATPK 178 straipsnio (Alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose) reikalavimus, teigiama išplatintame pranešime.

 

Aiškinantis aplinkybes buvo nustatyta, kad trys pilnamečiai asmenys nupirktus alkoholinius gėrimus perdavė nepilnamečiams draugams. Dėl to pradėta administracinės bylos teisena pagal LR ATPK 180 str. (Alkoholinių gėrimų nupirkimas ar kitoks perdavimas nepilnamečiui vartoti, nepilnamečio nugirdymas).

 

Šiaulių aps. VPK Akmenės r. PK informacija