Mažeikių gelbėtojai dirbo išsijuosę

Vakar, rugpjūčio 24 dieną, Mažeikių gelbėtojai dirbo išsijuosę. Ankstyvą rytą buvo gautas pranešimas, kad Mažeikiuose, Smėlio g. 33, dega ūkinis pastatas.

Atvykus ugniagesiams, pastato stogas degė atvira liepsna. Pastatas ir perdengimas medinis, apšiltintas pjuvenomis, stogas medinis, apskardintas.

 

Gaisro metu apdegė visa stogo konstrukcija, vietomis išdegė perdengimas, apdegė pastato sienos, viduje sukrautos lentos ir pjuvenos.

Išsaugotas gyvenamasis namas stovintis 3 m atstumu nuo ūkinio pastato. Gaisro priežastis – neatsargus žmogaus elgesys.

 

Kiek vėliau, už poros valandų, prireikė gelbėtojų pagalbos iš 5 aukšto išnešti sunkiasvorį (apie 200 kg) ligonį. Atvykus, ligonė (g. 1942 m.) buvo išnešta iš buto į GMP automobilį.

 

Po pietų Mažeikių ugniagesiai buvo iškviesti budėti į Tirkšlių miestelį, kur buvo rastas sprogmuo, kol atvyks „Aro“ išminuotojai. Atvykus išminuotojams sprogmuo buvo nugabentas į išminavimo vietą.

 

Tos pačios dienos vakare buvo gautas pranešimas, kad Žemaitijos g. 71 dega du krovinių pervežimo konteineriai. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė nenaudojamos dviejų sunkvežimių medinės priekabos 2×3 m apkaltos skarda. Gaisro metu sudegė priekabos, išsaugota šalia buvusi 4 m3 dujų cisterna.

 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacija

 

{parasas}