Mažeikiuose mokslo ir žinių dieną nelaimių išvengta

Pirmoji mokslo metų diena Mažeikiuose praėjo gana ramiai. Tiek policijos pareigūnų, tiek ir mokytojų skirtas didžiulis dėmesys saugiam eismui šią dieną nepraėjo veltui – skaudžių nelaimių pavyko išvengti.

Mažieji eismo dalyviai gatvėse, keliuose buvo atsargūs pėsčiųjų perėjose, apdairiai žengė į važiuojamąją kelio dalį.

Viešosios tvarkos palaikymui ir eismo priežiūrai Rugsėjo 1-osios šventei Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai rengėsi iš anksto – buvo numatyti pareigūnų patruliavimo maršrutai, budėjimai prie lopšelių – darželių, bendrojo lavinimo mokyklų tiek mieste, tiek kaimo teritorijose.

 

Pasibaigus šventei mokyklose, pareigūnai, sustiprintomis pajėgomis dirbo toliau, ypatingą dėmesį kreipdami į masinių susibūrimų, pasilinksminimų vietas, taip pat atokesnes vietas, kuriose gali būti girtaujama ar svaiginamasi.

 

Tokių pažeidimų nustatyta nebuvo.

 

Taip pat buvo tikrinama, ar nepažeidžiamas Lietuvos Respublikos Alkoholio kontrolės įstatymo 18 straipsnio (Prekybos alkoholiniais gėrimais mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo įmonėse tvarka), kuris Lietuvos Respublikoje prekiauti alkoholiniais gėrimais draudžia kiekvienų metų rugsėjo 1 dieną, išskyrus viešojo maitinimo įmones.

 

Pareigūnai nustatė, kad Mažeikiuose dviejose parduotuvėse pardavėjos pažeidė Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 164 straipsnį (Prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimas), o už šį pažeidimą ekonominė sankcija gali būti taikoma ir įmonei pagal Lietuvos Respublikos Alkoholio kontrolės įstatymo 34 straipsnio (Ekonominių sankcijų už Įstatymo pažeidimus taikymas)  3 dalį (Už šio Įstatymo 18 straipsnio 1, 3 dalyse nustatytų reikalavimų nesilaikymą įmonės baudžiamos nuo penkių šimtų litų iki dviejų tūkstančių litų bauda, o už šių reikalavimų pažeidimą, padarytą pakartotinai per dvejus metus nuo baudos paskyrimo, – nuo dviejų tūkstančių litų iki penkių tūkstančių litų bauda).

 

Mažeikių raj. PK informacija

 

{paasas}