Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
Tešlai:
5 kiaušiniai;
150 g majonezo;
100 g grietinės;
350 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Įdarui:
500 g faršo;
svogūno;
kiaušinio;
druskos, pipirų.
Gaminimas
Kiaušinius sumaišykite su majonezu, grietine ir sūriu. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (geriausiai didelė skarda, tokia, kurios paprastai būna prie orkaitės).
Kepkite 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Šiek tiek ataušinkite. Turi gautis minkštas omletinis pagrindas. Ant pagrindo paskleiskite įdarą: faršą (žalią), sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska bei pipirais.
Pradedant trumpuoju kraštu susukite į vyniotinį. Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leiskite atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis.
Šis patiekalas labai gražiai atrodo, tad puikiai tiks ir šventiniam stalui. Be to – su juo galima daug improvizuoti, pvz. į faršą pridėti daržovių, ryžių, aštresnių prieskonių ir t.t.
Skanaus!
{parasas}