Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu

Tešlai:

5 kiaušiniai;

150 g majonezo;

100 g grietinės;

350 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Įdarui:

500 g faršo;

svogūno;

kiaušinio;

druskos, pipirų.

 

Gaminimas

 

Kiaušinius sumaišykite su majonezu, grietine ir sūriu. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (geriausiai didelė skarda, tokia, kurios paprastai būna prie orkaitės).

 

Kepkite 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Šiek tiek ataušinkite. Turi gautis minkštas omletinis pagrindas. Ant pagrindo paskleiskite įdarą: faršą (žalią), sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska bei pipirais.

 

Pradedant trumpuoju kraštu susukite į vyniotinį. Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leiskite atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis.

 

Šis patiekalas labai gražiai atrodo, tad puikiai tiks ir šventiniam stalui. Be to – su juo galima daug improvizuoti, pvz. į faršą pridėti daržovių, ryžių, aštresnių prieskonių ir t.t.

 

Skanaus!

 

{parasas}