10 būdų, kaip prisiversti susirūpinti savo svoriu

Alfa.lt

 Stovėjimas priešais veidrodį ir pilvo glostymas nepadės jo atsikratyti, rašo AskMen.com. Jei jau seniai norėtum atsikratyti papildomų kilogramų, bet vis nesiryžti, žinodamas, kad tai pareikalaus pastangų ir kantrybės, pasinaudok šiais patarimais ir motyvuok save padaryti tai, ką jau seniai norėjai, – imtis priemonių prieš nereikalingus kilogramus. Kai kurie iš šių patarimų tau gali pasirodyti keistoki, tačiau jie veiksmingi.

 

10. Peržvelk senas nuotraukas

Jei kadaise buvai lieknas lyg kino žvaigždė, išsitrauk iš spintos senų nuotraukų. Jose pamatysi, kaip galėtum atrodyti, jei pagaliau pasiryžtum rimtai susirūpinti savo antsvoriu. Išdėliok jas matomose vietose: virtuvėje ant šaldytuvo, miegamajame prie lovos ar darbo vietoje ant stalo. Iš pradžių tave gali apimti liūdesys ir nusivylimas savimi, tačiau po kelių savaičių tikrai turėtų gimti ryžtas imtis priemonių, kad vėl atrodytum taip, kaip seniau.

 

9. Išsitrauk savo senus mėgstamus džinsus

Išsitrauk savo senus mėgstamus džinsus, į kuriuos tikriausiai niekaip negalėtum įlįsti, ir palygink juos su tais, kuriuos nešioji dabar. Pasikabink senus džinsus gerai matomoje vietoje, vonios kambaryje ar miegamajame ir užsibrėžk tikslą – vėl tilpti į juos per kelis mėnesius.

 

8. Planuok

Nueik į mėgstamą drabužių parduotuvę ir išsirink stilingą keliais dydžiais mažesnį kostiumą. Mintis, kad išleidai nemenką sumelę drabužiams, kurių negali dėvėti, taps geru stimulu numesti svorio.

 

7. Pripažink savo klaidas

Jei kiekvieną vakarą suvalgai didžiulį indą ledų, jautiesi apsunkęs, bet vis tiek neini į sporto klubą, užrašyk ant popieriaus lapo: ką darai blogai, ką norėtum pakeisti ir kada bei kaip tai ruošiesi padaryti. Lapo neišmesk, pasidėk jį matomoje vietoje.

 

6. Susirask treniruočių draugą

Draugas, kuris yra tikras sporto entuziastas, ne tik tave motyvuos, bet ir suteiks daug naudingos informacijos bei negailės patarimų. Be to, tas faktas, kad visada žinosi, jog jis laukia tavęs sporto salėje, privers tave laikytis treniruočių grafiko.

 

5. Pasisamdyk asmeninį trenerį

Jei turi pakankamai pinigų, pasisamdyk asmeninį trenerį ir sumokėk jam kelis mėnesius į priekį. Treneris ne tik tave įpareigos reguliariai pasirodyti sporto klube, bet ir privers tave kaip reikiant paprakaituoti.

 

4. Realiai įvertink antsvorio įtaką savo sveikatai

Jei tavo antsvoris siekia daugiau nei dešimt kilogramų, tu ne tik kad atrodai neišvaizdžiai, bet ir kenki savo sveikatai. Todėl jei tavo drabužių dydis tau nėra pakankama motyvacija susirūpinti papildomais kilogramais, įvertink antsvorio pavojų, keliamą sveikatai. Per didelis svoris gali tapti diabeto ar širdies smūgio priežastimi.

 

3. Susidaryk planą

Jei nori greitai ir efektyviai numesti antsvorį, privalai susidaryti planą, kurį vykdysi. Atsisėsk ir pagalvok, kokį svorį norėtum pasiekti. Pasitaręs su profesionalais, susidaryk tau tinkančių treniruočių programą ir tinkamą valgiaraštį. Nustatyk datą, iki kada turėtum pasiekti siekiamą rezultatą. Planą saugok ir jo griežtai laikykis.

 

2. Nelaikyk namie nesveiko maisto

Jokiu būdu nelaikyk namie nesveiko maisto. Tegul namie nebūna alaus, bulvių traškučių ir panašių produktų. Jei pasikvieti į namus svečių, paprašyk, kad desertą atsineštų jie. Tai geras būdas išvengti pagundų.

 

1. Apdovanok save

Apdovanojimas, kuriuo pats įvertinsi savo pastangas, gali būti puikus skatinamasis veiksnys. Tai gali būti nedideli apdovanojimai, pavyzdžiui, po savaitės sveiko maitinimosi ir treniruočių savaitgalį leisk sau išgerti kelis butelius alaus ar suvalgyti mėgstamą mėsainį.

 

Alfa.lt perspėja, kad svorį reikia mažinti protingai. Pasiskaičiuoti savo KMI (kūno masės indeksą) galite čia.