„Toshiba“ pristatė ploniausią ir lengviausią planšetinį kompiuterį rinkoje

Kompanija „Toshiba“ elektronikos parodoje IFA pristatė lengviausią ir ploniausią planšetinį kompiuterį rinkoje „AT200“.

Šis planšetinis kompiuteris turi 10,1 colio įstrižainės lietimui jautrų ekraną, jame įdiegta „Android“ operacinė sistema. Kompanija skelbia, kad įrenginio storis tėra 7,7 milimetro, o sveria jis 558 gramus.

 

Jei kompanijos pateikiami duomenys yra tikslūs, jis turėtų būti plonesnis ir lengvesnis už artimiausius konkurentus „Samsung Galaxy Tab 10.1“ (8,6 mm storio, 567 gramai) ir „iPad 2“ (8,8 mm storio, 607 gramai).

 

Tiesa, „Toshiba“ planšetinio kompiuterio korpusas yra pastebimai platesnis, nei konkurentų. Be to, jo kraštai nėra užlenkti kaip „iPad“.

 

Bet kokiu atveju, tai didelis žingsnis į priekį, lyginant su ankstesniu „Toshiba“ bandymu – planšete „Thrive“, kuri sveria 725 gramus, o jos storis siekia 15,7 mm.

 

„AT200“ turi 1,2 GHz taktinio dažnio procesorių, jame įdiegta operacinė sistema „Android 3.2“, veikia „Flash 10.3“, o ekrano raiška siekia 1280×800 tšk.

 

Įrenginyje yra „micro USB“, „micro HDMI“ jungtys, „micro SD“ kortelių skaitymo įrenginys, 5 mln. taškų vaizdo kamera gale ir 2 mln. taškų kamera priekyje vaizdo pokalbiams. Kompiuterio elementas be įkrovimo turėtų atlaikyti apie 10 val. darbo.

 

Kompanija teigia, kad „AT200“ prekyboje pasirodys rudenį (ir, veikiausiai, jam bus suteiktas patrauklesnis vardas). Jo kaina neatskleidžiama.

 

Taip pat „Toshiba“ pristatė lengviausią 13,3 colio įstrižainės ekraną turinį nešiojamąjį kompiuterį, kuris sveria tik 1,12 kilogramo („MacBook Air“ sveria 1,35 kilogramo).

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}